Clara Friis pærer er stadig i sæson, og de er også rigtig gode i en tærte.
Jeg serverer gerne tærten lun med creme fraiche, men flødeskum eller vaniljeis er heller ikke tosset til 🙂
Alle ingredienser til dejen røres sammen på én gang, og fordeles over pærerne i et tærtefad. Det er både nemt og hurtigt at bikse den her tærte sammen, og det bliver den jo ikke ringere af 😉
Sådan et lunt stykke pæretærte er bare noget af det bedste kage i min verden 🙂
Ingredienser – 1 stor tærteform på ca. 27 cm.
6 mellemstore pærer – ca. 500 gram renset vægt
saft af 1 citron
dejen
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
150 g. stuetempereret smør
3 æg
korn af 1 vaniljestang
Pærerne skrælles, og kernehusene fjernes. Pærerne skæres i kvarte 🙂
Pærestykkerne vendes rundt i citronsaften.
Vaniljekornene skilles ad med lidt af rørsukkeret.
Kom alle ingredienser til dejen i en røreskål. Kom mel og bagepulver i skålen først, og bland det sammen, inden resten af ingredienserne kommes i.
Pisk ved høj hastighed i 1-2 minutter.
Smør tærteformen med smør, og fordel pærestykkerne i den.
Fordel dejen i klatter over pærerne.
Bred dejen ud.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 40 minutter.
Tærten nydes lun eller kold.
Den må jeg prøve da jeg er helt pjattet med Clara Friis pærer
Hilsen Birgit
Den er også bare god bagte den til gæster i weekenden fik ros for den
Hurra for dine bageopskrifter
Hilsen Birgit Hansen
Det er dejligt at høre. Tak for tilbagemelding 🙂
Hilsen Lene
Tror du man kan bruge pærer på dåse både til begge dine pæretærte opskrifter?
Det tror jeg bestemt, du kan.
Hilsen Lene