Jeg fik jo bagt noget chokoladekage i vores efterårsferie for at nå frem til den ultimative opskrift på svampet chokoladekage 🙂 Her er så en udgave med smørcreme 🙂
Hvis du er nysgerrig efter at se ferie-udgaven med knap så mange billeder af kagen, men med sjove billeder af græs, så kig forbi Chokoladekage med smørcreme – feriehyggelig kage. Opskrifterne er stort set identiske. I denne kommer jeg dog chokoladen i grofthakket i stedet for at smelte den. Det giver en lidt bedre konsistens på kagen dagen efter.
Hvis man vender den grofthakkede chokolade i dejen, kan chokoladestykkerne have en tendens til at falde til bunds i kagen, derfor drysser jeg dem over, og så falder de bare en smule ned under bagning. Det giver et rigtig fint resultat.
Brug både en god kakao og en god chokolade. Når chokolade er smagsgiver, som i denne kage, skal man ikke gå på kompromis med god smag. Kakao fra Valrhona er fantastisk. Rund og lækker og ren chokoladesmag. Chokoladen er Valrhona’s Manjari 64%… Jeg er ret pjattet med Valrhona chokolade 😉
Denne udgave er ret retro med smørcreme og sukkerglasur på toppen. Jeg har planer om en lidt mere pimpet udgave i morgen 😉
Ingredienser kage
250 g. rørsukker
3 æg
150 g. yoghurt naturel
150 g. hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
30 g. kakao
2 tsk. bagepulver
200 g. smør
100 g. god mørk chokolade
Ingredienser smørcreme
200 g. stuetempereret smør – skal have stået på køkkenbordet et par timer.
150 g. flormelis
korn af 1 polynesisk vaniljestang – kan evt. erstattes af 2 alm. vaniljestænger eller 2 tsk. vaniljesukker
2 past. æggeblommer
Ingredienser glasur
200 g. flormelis
2 spsk. kakao
2-3 spsk. vand til konsistensen passer
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det skal i kagen.
Rørsukker og æg piskes hvidt og skummende. Brug omkring 10 minutter på det.
Mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver blandes.
Sies og vendes i æggemassen sammen med yoghurt.
Vend smeltet smør i.
Hældes i en form på ca. 25 x 35 cm.
Chokoladen hakkes groft og fordeles over kagen.
Kagen bages ved 200 grader i 20-25 minutter. Den skal have 22 minutter i min ovn.
Køler af i formen et par minutter, inden den lægges til afkøling på en rist, til den er helt kold.
Alle ingredienser til smørcremen piskes sammen med elpisker. Pisk i 5-10 minutter, så bliver det en let og luftig creme.
Når kagen er helt kold, skæres den over i to dele, og lægges sammen med smørcreme.
Rør alle ingredienser til glasuren sammen og smør den over kagen.
Kagen opbevares i køleskab. Her bliver cremen hård, når den bliver kold. Kagen tages ud ½-1 time før den skal spises, så bliver cremen blød igen.
Louise skriver
Hejsa 🙂
Tror du der ku bruges marscreme i stedet for smørcreme? Eller blir det for “choko”? 😉
Har du en opskrift på en go chokolade frosting?
OG, hvis nu man syns at Valrhona måske er liiiidt for dyrt, ka du så anbefale et alternativ? 🙂
Spisestuen skriver
Hej Louise 🙂
Marscreme kunne være lækkert i. Det kan ikke blive for meget chokolade til mig 😉
Der er en opskrift på chokoladefrosting i indlægget om chokolademuffins:
http://spisestuen.dk/2013/06/chokolademuffins/
Ellers ville jeg komme ganache på af 2 dl. piskefløde og 100 g. chokolade. Det er planen på den, jeg laver i morgen 😉
Som alternativ til Valrhona eller andre “dyrere” chokolader, er jeg lidt på bar bund, men find en, som du synes smager godt at spise, så smager den også godt i kage 🙂
Hilsen Lene
Kirsten skriver
Heysa
Hold da op hvor er der bare meget lækkert på din hjemme side. 😀
Men hvor mange personer er der ca. kage til i sådan en kage?
Spisestuen skriver
Hej Kirsten.
Tusind tak 🙂
Jeg tænker, at der er til 8-10 personer. Lidt afhængig af hvor kageglade mennesker du serverer den for 🙂
Hilsen Lene
Kirsten skriver
Så kan jeg vist roligt lave dobbelt op for de er meget kage-glade 😀
Spisestuen skriver
God fornøjelse med den 🙂
Louise Krag-Andersen skriver
Den form du har brugt, hvad måler den? 🙂
Spisestuen skriver
Den måler 25 x 35 cm. 🙂
Simone skriver
Hejsa ?
Kan kagen laves dagen i forvejen?
Altså at den står i køleskabet natten over ?
Mvh Simone
Spisestuen skriver
Hej Simone 🙂
Du kan sagtens lave den dagen før og sætte den på køl.
Du skal bare tage den ud lidt før, den skal spises, for smørcremen bliver fast i køleskabet. Tag den ud af køleskabet ½-1 time før, så er cremen blød igen.
Hilsen Lene
William skriver
Smager valrhona kakao pulver bedre end den i netto??? Hvor kan man købe valrhona kakao pulver???
Spisestuen skriver
Det smager helt sikkert bedre 🙂 Ren og fin chokoladesmag får du.
Jeg køber det hos HJ Hansen (en vinhandel i Odense) eller hos emilschokolade.dk – fantastisk netbutik.
Hilsen Lene
William skriver
Tusind tak for svaret☺☺☺
Anne-Matilde skriver
Kan kagen fryses? Hvis ikke, hvor lang tid kan den så holde sig?
Spisestuen skriver
Kagen kan godt fryses 🙂
Holdbarhed har jeg ikke testet, men den bliver ikke sådan lige dårlig 🙂
Hilsen Lene
Aino skriver
Hej Tror du, man kan undlade at bruge æg i cremen?
Spisestuen skriver
Det kan du godt. Æggeblommerne er i for at få en mere cremet konsistens. Brug evt. lige dele flormelis og smør og juster konsistensen med en smule mælk, hvis cremen er for tyk 🙂
Hilsen Lene
Sisse skriver
Hej
Jeg har i dag prøvet din opskrift. Efter tre forsøg har jeg hver gang fået en kage der kun har halv tykkelse af hvad din ser ud til at være. Det er ikke fordi den falder sammen, med den er kun ca 2,5-3cm tyk (høj). Formen er samme størrelse som din… ??? Mvh Sisse
Spisestuen skriver
Hej Sisse 🙂
Det lyder helt rigtigt med den tykkelse på kagen.
Kagen skal ikke flækkes i to, men bare skæres over på midten 😉 Det vil sige, at du får to bunde på 25 x 17½ cm.
Hilsen Lene
Sisse skriver
Tak – jeg læste den igennem her til morgen igen og kan godt se forskellen nu. Hvilket giver god mening. Har dermed MASSERE af kage nu 🙂 Super service med så hurtigt svar. Tak for det og for en gode side. God dag…
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 og god chokoladekage kan man aldrig få for meget af <3
Sarmila Nielsen skriver
Hej
Kan man brug alm. Sukker istedfor rørsukker
Pernille Olivia Jørgensen skriver
Hej Lene.
Jeg kan se der er yoghurt i kagen, kan jeg bruge mælk istedet?
Kh Pernille
Spisestuen skriver
Det kan du godt, men så skal du nok nøjes med 1 dl.
Hilsen Lene
Bente Andersen skriver
Hejsa. Kan denne chokoladekage laves på sigtet speltmel istedet for hvedemel? Og kan man bage den 2 dage før den skal spises?
Hilsen Bente
Spisestuen skriver
Sigtet speltmel har jeg ikke rigtig nogen erfaring med at bruge i kager.
Du kan godt bage den to dage før, den skal spises.
Hilsen Lene
Pia Thomsen skriver
Har nu bagt denne kage rigtig mange gange og brugt dem som lagkagebunde. ALLE som i ALLE er vilde med disse bunde. De smager så lækkert af chokolade uden at bundene bliver for tinge. Selvfølgelig gælder det at man bruger ordentligt chokolade. Mega god opskrift. Tak for den.
Det samme er gældende for dine lyse vaniljebunde, så lækre og luftige. Her er en god vaniljestang også prioritet nr 1.
Charlotte skriver
Hvis nu man gerne vil lave 4 lag af 1 cm tykkelse dej (i separate cake pans), hvor lang tid tænker du så at kagen skal have i ovnen?