Det er sådan her en chokoladekage skal være! Mørk og lækker med dyb smag af chokolade og svampet og luftig i konsistensen 🙂
Jeg bagte en prøveversion i sidste uge, og den fik en chokolade-kaffe ganache på toppen. Det passer super godt til kagen. I dag skulle Teen-pigen forkæles, og hun bryder sig ikke om kaffe, så jeg har lavet en lidt sødere chokolade-glasur med en smule kanel i. Den er også virkelig lækker til kagen. Der er opskrift på begge dele i indlægget.
Brug en god kakao til kagen. Der skal temmelig meget i, og det gør smagsmæssigt en forskel. Min favorit er uden sammenligning kakao fra Valrhona. Skøn smag og ingen bitterhed i den. Der er også en mørk chokolade 70% i kagen, og her kan man erstatte med mælkechokolade, nougat eller hvilken chokolade, man godt kan lide.
Kagen er super nem og hurtig at lave. Jeg har bagt den i en form på 22 x 30 cm. Mængden af dej passer også til en springform på 28 cm.
Hvis man ønsker en kage, der er knap så høj, bages den i en form på 25 x 35 cm. Bagetiden er måske så lidt kortere. Tjek altid om din kage er færdig ved at prikke i den med en tandstik, tynd strikkepind eller lignende. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
Opdatering!! Kagen er mindst lige så svampet og lækker her dagen derpå… om ikke mere 🙂 Så hallo!! En kage, der heller ikke lige bliver tør og kedelig, fordi man gerne vil være i god tid!… og i morgen er den med garanti stadig lækker 🙂
Her er kagen med chokolade-kaffe ganache og bagt i springform 🙂
Ingredienser
kage
450 g. hvedemel
200 g. rørsukker
250 g. brun farin
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
100 g. kakao
200 g. solsikkeolie – eller smeltet smør
300 g. yoghurt naturel
3 æg
3 dl. varm kaffe – kan erstattes med varmt vand
100 g. mørk chokolade
chokoladeglasur
1½ dl. piskefløde
100 g. flormelis
50 g. smør
100 g. mørk chokolade
evt. ½ tsk. kanel eller 2 tsk. vaniljesukker
chokolade-kaffe ganache
150 g. mørk chokolade
1½ dl. piskefløde
3 spsk. rørsukker
1 spsk. instant kaffe pulver
1 spsk. koldt smør
Til dejen kommes de tørre ingredienser i en skål og røres sammen – bortset fra chokoladen.
Kom de våde ingredienser i en skål og rør dem sammen.
Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre og rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er fin og ensartet. Jeg bruger elpiskeren.
Rør den hakkede chokolade i dejen.
Hæld dejen i en form på 22 x 30 cm.
Bages i en 175 grader varm ovn (ved almindelig ovn) i 45-50 minutter.
Køler ned i formen på en rist.
Til chokoladeglasuren kommes fløde, smør og flormelis i en gryde.
Varmes op under omrøring til ingredienserne er smeltet sammen.
Tag gryden fra varmen og rør chokoladen i og evt. ½ tsk. kanel.
Hældes over den kolde kage.
Til chokolade-kaffe ganache varmes fløde, sukker og kaffepulver op til knap kogepunkt i en gryde.
Gryden tages fra varmen og den grofthakkede chokolade røres i.
Det kolde smør røres i til sidst.
Fordeles over den kolde kage.
Bettinalisa skriver
er det varmluft du bruger, når kagen skal bages??
Spisestuen skriver
Jeg bager ved almindelig ovn. Det gør jeg altid, når det er brød og kage, men jeg tilføjer det lige til opskriften, så man ikke er i tvivl.
Tak fordi, du gjorde opmærksom på det 🙂
Hilsen Lene
EVA skriver
HEJ LENE : DET VAR SÅ SKØNNEST AT DU KOM HJEM FRA FERIEN, HÅBER DEN VAR GOD – VI ER VIST NOGLE DET HAR GLÆDET OS TIL DENNE SKØNNE KAGE – DEN MÅ JEG IGANG MED UHM.
OG TAK MVH EVA
Spisestuen skriver
Hej Eva 🙂
Mange tak, vi havde en skøn ferie. Dejligt også at komme hjem og gå i køkkenet igen 🙂
God fornøjelse med kagen 🙂
Hilsen Lene
Majken skriver
Det er vare en suveren god chokoladekage.
Jeg har haft en lignende opskrift i mange år, den er altid et hit.
Spisestuen skriver
En god chokoladekage vækker altid begejstring 🙂
Maria skriver
Jeg har fordoblet opskriften ogn skal bruge springformen 26
Jeg bruger varmluften. Men er ikke sikker på hvor mange grader skal kagerne have
Pernille skriver
Hej! 😀
Du skriver i en springform, men jeg kan ikke finde målene på den springform du har brugt, kun på den firkantede form… 🙁
Kan du hjælpe? 🙂
Mvh. Pernille
Spisestuen skriver
Hej Pernille 🙂
Det står øverst i indlægget – før billederne 😉
Hvis du bruger springform, skal den være 28 cm.
Hilsen Lene
Jeanne skriver
Goddag 🙂
Sikke en appetitvækker.
Jeg holder børnefødselsdag imorgen vi bliver 30 der serveres en masse andet.
Hvor mange gange skal jeg gange opskriften hvis den skal passe i en høj bradepande ca 4cm?
Spisestuen skriver
Godmorgen 🙂 og mange tak – det er en skøn kage 🙂
Det kommer lidt an på, hvor stor din bradepande er. Hvis den er større end 25 x 35 ville jeg gange opskriften med 1½ – altså en halv gang dej mere 🙂
God fødselsdag i morgen 🙂
Hilsen Lene
Sanne skriver
Dejen er slet ikke så tynd, som vises på billedet..
Spisestuen skriver
Hej Sanne 🙂
Kan kun sige, at det er billeder jeg har taget, da jeg lavede kagen. Jeg har lavet den et par gange, og dejen så sådan ud begge gange.
Hvis din dej ser meget anderledes ud, er du nok kommet til at veje en ingrediens forkert af, eller har glemt at komme noget i.
Håber din kage alligevel blev god.
Hilsen Lene
Ditte skriver
Hej
Lige læst ovennævnte kommentarer – jeg tænker, om du måske har skrevet forkert af i opskriften??
Har nemlig lige lavet den, og min dej er altså også tyk. Har husket det hele og satser da også på, min vægt vejer rigtigt:)
Spændt på udfaldet…..
Spisestuen skriver
Der er ingen fejl i opskriften 🙂
Rikke skriver
Jeg prøver at bage kagen nu og synes dejen ser rigtig fin ud. Jeg har ikke yoghurt naturel, så jeg bruger kærnemælk.. Glæder mig til, at glæde min mand med kage og glæder mig til, at smage den
Spisestuen skriver
Håber I synes godt om den 🙂
Er sikker på, at det også bliver godt med kærnemælk.
Hilsen Lene
Anette skriver
Super nem og lækker kage.
Jeg har dog tilføjet et drys salt til at fremhæve smagene
Helena skriver
Forskellen på om dejen bliver tynd eller tyktflydende, mon den kan ligge i, om man bruger olie el smeltet smør? Den smeltede smør stivner jo lidt igen, når den køler.
Jeg vil have prøvet den lækre sag af en af de nærmeste dage, og vil gerne høre, om du bruger olie el smør?
På forhånd tak!
Spisestuen skriver
Hej Helena 🙂
Der er ikke den store forskel i konsistensen på dejen om du bruger olie eller smeltet smør. Jeg har lavet den to gange med olie og to gange med smeltet smør, og dejen bliver ikke tyk.
Jeg havde overvejet ikke at godkende kommentaren om tyk dej, for det kan måske give et fejlagtigt billede, men der skal alligevel noget til, før jeg ikke godkender kommentarer. Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om, at det er fordi, der er vejet forkert af eller glemt en ingrediens, hvis dejen ikke skulle blive rigtig 🙂
Jeg synes den bliver en lille smule mere lækker med smør, men det kan sagtens være, at det er noget jeg bilder mig ind. Olie er et udmærket valg, og så er det jo nemt.
Held og lykke med kagen.
Hilsen Lene
Josefin skriver
Jeg tænkte det samme. At min dejlige var tykkere. Men det viste sig jeg havde overset varm vandet/kaffen. Så var den fin.
Super lækker chokoladekage iøvrigt
Rikke skriver
Denne kage skal prøves, når jeg skal have kage med på arbejde i næste uge til mine skønne skønne kollegaer på et praktiksted.
Jeg vil udskifte yoghurt naturel med kærnemælk – kan man så stadig sige 300 g. kærnemælk?? Evt. en anden målestok, når nu det er mere flydende, eller hvad?
Spisestuen skriver
Det lyder som et rigtig godt valg af kage 🙂
Jeg har ikke prøvet at skifte yoghurt ud med kærnemælk, men du har nok ret i, at der skal en smule mindre i. Måske 250 gram tænker jeg.
Hilsen Lene
Lone Grønnemark skriver
Åhhhhh hvor ser den lækker ud. Har du prøvet at fryse den ??
Spisestuen skriver
Mange tak Lone 🙂
Jeg har ikke prøvet at fryse den.
Jeg har lavet den 5-6 gange efterhånden og ved, at den næsten kun bliver bedre dagen efter, den er bagt, og at den har holdt sig lækker og svampet i nogle dage (til den er spist).
Hilsen Lene
Rikke skriver
Kan den sagtens holde sig udenfor køl i et par dage? (bortset fra at den vil blive spist inden 😉 )
Spisestuen skriver
Den holder sig fint ved stuetemperatur et par dage 🙂
Belinda skriver
Hej vil lige høre kan jeg lave den til muffin
Marie skriver
Har selv fryset den flere gange. Syntes det er den bedste chokoladekage
Hanne Viki Nielsen skriver
Super lækker kage og det ganache smager vildt godt.
Det bliver en gemme opskrift.
Spisestuen skriver
Mange tak for dejlig tilbagemelding Hanne 🙂
Det er skønt at høre.
Hilsen Lene
Jannie skriver
1000 tak for en god og enorm nem opskrift! Den kan ikke mislykkedes, har ellers prøvet voldsomt pga. stress… bagte den i 10 minutter uden sukker, for at tage den ud og komme sukker i og ind i ovnen igen og stadig samme gode resultat
Den er efterhånden bagt en del gange herhjemme
Fantastisk smag
sussi skriver
Hvilken % chokolade bruger du i kagen, i chokoladeglasuren og i chokolade-kaffe ganachen?
Spisestuen skriver
Jeg bruger chokolade med kakaoindhold på omkring 70% til alle tre dele.
Det giver en god kraftig chokoladesmag. Hvis man ønsker en mildere smag, kan man vælge en med mindre kakaoindhold, evt. en mælkechokolade til chokoladeglasuren 🙂
Hilsen Lene
Michella skriver
Kan man bruge noget andet i stedet for natron? Aner ikk hvor jeg kan få det her i udlandet.. ?
Kan du anbefale den som bunde i en lagkage med hindbær mousse.?
Spisestuen skriver
Hej Michella 🙂
Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men natron hedder på engelsk “baking soda” og skulle være ret nemt at finde.
Der er ikke rigtig nogen god erstatning for det.
Jeg har hørt flere, der med godt resultat har brugt kagen som bunde i en lagkage. Lyder rigtig lækkert med hindbær mousse.
Hilsen Lene
Michella skriver
Jeg fandt natron 😉
eva skriver
Skal den i køleskabet hvis man putter ganache på
Spisestuen skriver
Det behøver den ikke 🙂 men hvis den skal gemmes mere end 1 dag, er det fint at sætte den på køl.
Hilsen Lene
Mie skriver
Hej skal begge dele på kagen når den er bagt og kold
Spisestuen skriver
Hej Mie 🙂
Begge slags kommes på den kolde kage.
Hilsen Lene
Iben Juncker skriver
hej.
skal lave en fondant kage i weekenden hvor der skal være chokoladebunde og enten hindbær eller jordbærmousse mellem. Kan denne kage bruges til bunde og lægges sammen dagen før med mousse og forndant? Har lige prøvet en anden bund men syntes den blev noget tør. Du skriver den bliver svampet og tænker om den bliver for svampet til at blive overtrukket med fondant.?
Spisestuen skriver
Hej Iben 🙂
Jeg har fået meget positive tilbagemeldinger på kagen brugt som bunde, så det er jeg sikker på, du kan bruge den til.
Giv den evt. et par timer på frost, så er den nem at håndtere, når du skal lægge kagen sammen.
Håber din kage bliver godt.
Hilsen Lene
Berit skriver
Hej.
Skel i gang med at bage chokoladekagen, og tænkte om man ikke kunne nøjes med at komme glasur og kokos på..
Mvh. Berit
Spisestuen skriver
Jo selvfølgelig Berit. Man kan komme lige det på, som man har lyst til 🙂
Hilsen Lene
Eva skriver
Jeg savler , må hurtigst mulig igang med denne vidunderlige sag. Kan man bruge creme f. I stedet for youhurt og hvad er bedst olien eller smør for at den bliver mest svampet. ★
Spisestuen skriver
Det lyder godt Eva 🙂
Du kan fint erstatte yoghurt med creme fraiche.
Jeg har prøvet med både olie og smeltet smør. Jeg synes ikke, det gør nogen forskel – hverken i konsistens eller smag. Olien er bare nemmere at bruge 😉 men det er en smagssag og efter hvad man lige har i huset.
God fornøjelse med kagen.
Hilsen Lene
EVA skriver
TAK , DEN BLEV RIGTIG GOD. UHM NU MÅ JEG IGANG MED DET SKØNNE ROSINBRØD.
Spisestuen skriver
Det lyder dejligt Eva 🙂
Schanne Nielsen skriver
tak for opskriften, det er den bedste chokoladekage jeg har lavet endnu.Fik den lavet til mit barnebarns studenterfest som elsker al kage med chokolade, alle var vilde med den – havde brugt Fairtrade choko. 56 % med orangesmag så lækkert.
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre Schanne 🙂 og lyder skønt med en chokolade med orangesmag i 🙂
Hilsen Lene
Trine Nielsen skriver
Hej Lene 🙂
Lige som mange andre, elsker jeg chokoladekage, og jeg har ved gud smagt og lavet mange af slagsen. Har lige lavet din ultimative chokoladekage, og jeg skal da lige love for, at jeg fik indfriet mine forventninger, den bedste jeg har smagt 😀 Den smager fantastisk og er lækker svampet – mums. Det er ikke sidste gang jeg laver den 🙂
En glad hilsen fra
Trine
Spisestuen skriver
Det er så dejligt at høre Trine 🙂 En god chokoladekage er nemlig til at blive glad i låget af 😀
Hilsen Lene
Trine Nielsen skriver
Det bliver man nemlig 😀
inger skriver
kan man skrive på den glasur du har oplyst
Spisestuen skriver
Det egner den sig ikke rigtig til. Den bliver ikke tør og fast i det 🙂
Anli skriver
Smager kagen af kaffe?
Spisestuen skriver
Slet ikke, men kaffen fremhæver kakao/chokolade smagen 🙂
Ann Marie p skriver
Hej
Jeg er ny men bagte en chokolade kage herfra igår som gik godt
Jeg ønsker virkelig en fedtfattig og/eller sukkerfri kage
Har du et godt bud? Har diabetiker i familien
Hilsen
Ann Marie
Spisestuen skriver
Fedtfattige og sukkerfri kager, gør jeg ikke noget specielt i, men jeg har blandet andet denne, der er glutenfri og sødet med dadler og banan. Måske det kunne være et bud 🙂
http://spisestuen.dk/2013/06/chokolademazzarin-muffins/
Godt smager de i hvert fald.
Hilsen Lene
Carsten skriver
Hold nu fast den er god, absolut bedste chokoladekage jeg har smagt, og det er allerede blevet en ny favorit ynglinsgs kage her i huset og ungerne er vilde med den selv med kaffe ganache på toppen.
Og den forbliver dejlig blød og svampet selv om den ryger i køleskabet.
Spisestuen skriver
Hej Carsten 🙂
Det er jeg rigtig glad for at høre. Tusind tak for dejlig tilbagemelding.
Hilsen Lene
Birgit skriver
Hej kan jeg lave den og komme marcipan og sukkerprint på
Spisestuen skriver
Det kan du da 🙂
Birgit skriver
Ville du kommer noget ganache å til at holde marcipanen, har ikke lavet det før og sukkerprintet
Spisestuen skriver
Jeg ville smøre kagen op med kakaosmørcreme, når der skal marcipan på. Jeg har en opskrift på det her:
(Det er en lidt stor portion, så den skal nok halveres)
http://spisestuen.dk/2015/08/elsa-kage-med-dukke/
Sukkerprintet skal du helst vente med at lægge på, til kort før kagen skal serveres 🙂
Hilsen Lene
Maureen skriver
jeg skal bage kagen til i morgen til skolen og jeg tænkte på om det kunne lade sig gøre at lave glasuren og genauch også lad det ligge i køleskabbet til morgen? kan jeg så godt varme dem op igen?
Spisestuen skriver
Du kan sagtens komme det på kagen i dag. Den behøver ikke på køl til i morgen 🙂
Hilsen Lene
Lene Rasmussen skriver
Hvorfor revner den? Synes så det bliver svært at putte ganache eller hvad man nu vælger på.
Spisestuen skriver
Det gør den, når den hæver. Jeg synes ikke, det er et problem, men ellers kan man jo skære toppen af, så den bliver lige 🙂
Signe skriver
Hej.
Den lyder super lækker.
Jeg skal lave den til min datters fødselsdag og der skal være sukkerprint på med Elsa og så tænkte jeg at lave en blå creme og pynte med rundt om billedet.
Kan du anbefale en creme og kan jeg ligge den under billedet?
Spisestuen skriver
Så er en smørcreme bedst. Jeg lavede en elsa-kage med sukkerprint til mit barnebarns fødselsdag, og der er opskrift på smørcremen:
http://spisestuen.dk/2015/08/elsa-kage-med-sukkerprint/
God fornøjelse med kagen.
Hilsen Lene
Gitte Højen skriver
Jeg lavede denne kage til min søns klasse – den var et hit! Da jeg lavede dobbeltpotion valgte jeg at fryse en af kagerne i springform ned, med ganache på! Da jeg jeg tog den op 2 uger senere var den lige lækker og stadig et hit! Vi fik flødeskum til, hvilket jeg varmt kan anbefale – en farlig kombination…..
Spisestuen skriver
Uh, lyder dejligt med flødeskum til 🙂 og tak for tip til frys. Det er jeg glad for at høre.
Hilsen Lene
Lone Grønnemark skriver
Kan den bruges til muffins,eller har du en muffins opskrift med lige så god smag,som den vidunderlige kage
Spisestuen skriver
Det kan den i hvert fald. Der bliver ret mange muffins ud af portionen 🙂 Jeg har en anden opskrift på chokolademuffins – minder meget om denne – men knap så stor en mængde 🙂
http://spisestuen.dk/2015/01/chokolademuffins-med-mokkafrosting/
Anette Jeppesen skriver
Jeg har erstattet yoghurt med skumme mælk og den blev god også
Sarah skriver
Lyder super lækkert, vil
Bage den med min datter imorgen, men hvor mange grader tror du den skal have hvis det er varmluft?
Vh Sarah
Spisestuen skriver
Jeg bager aldrig brød og kage med varmluft, men har hørt, at man skal skrue ned med 10%. Det må så være ca. 160 grader på varmluft 🙂
mariette skriver
Vil bage denne skønne kager til en fødselsdag i weekenden og skal lige høre dig om man kan undlade kaffen i ganachen? =O)
Marianne Saaby Helm-Petersen skriver
Hejsa
Ved du hvor mange muffins/cupcakes der ca bliver ud af den portion?
Den ser så lækker ud og jeg har fået til opgave at lave cupcakes til min datters venindes konfirmation på Søndag og jeg skal lave 50 i en rimelig stor str. Jeg vil ikke lave små cupcakes.
Så. Nu vil jeg bruge din opskrift til det.
Vh Marianne
Julie skriver
Hej.
Hvor mange personer er din portion til ?
Skal nemlig lave den til 24 personer.
Mvh
Julie
Sabrina skriver
Hej 🙂
Kan du hjælpe mig med hvor du har købt den økologiske kakao pulver?? 🙂
Spisestuen skriver
Det er ikke en økologisk kakaopulver, men kakaopulver fra Valrhona, og den er mega god. Den er købt hos emilschokolade.dk 🙂
Hilsen Lene
Christina skriver
Hov!… Sukker hører da til de våde ingredienser?!
Det er i hvert fald hvad jeg har lært af Max på kvalimad.dk
Sabrina liljehult skriver
Tak for svar mht kakao. Syntes den lignede en økologisk variant 🙂
Lige nu er kagen i ovnen og den var en fornøjelse at lave. Glæder mig meget til at smage den
God aften herfra
Mai-Britt Bøgh skriver
Hej Lene
Tak for en super god side, hvor jeg henter mange lækre opskrifter. Håber at det går fremad med dig.
Jeg har et spørgsmål – måske er det bare mig, men jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er meningen at man både skal putte chokolade glasur og ganache på denne kage? Eller skal man vælge en af tingene?
Hvis begge – fordeler man så begge ting ud over kagen?
På forhånd tak for svar og de bedste tanker til dig.
/Mai-Britt
Spisestuen skriver
Hej Mai-Britt 🙂
Tak for din hilsen.
Det er meningen, at du vælger én af tingene at putte på. Jeg havde bare prøvet at lave begge to, og kunne ikke rigtig vælge 🙂
Hilsen Lene
Mai-Britt Bøgh skriver
Super 🙂 Så er jeg med. Vil glæde mig til at prøve den i weekenden.
Tusind tak for hurtigt svar. 🙂
Inga skriver
Tusind tak for opskrift. Jeg har bagt den i dag. Og den er bedste kage jeg har bagt nogensinde 🙂 Den smagt himmelsk 🙂
God weekend 🙂
Spisestuen skriver
Tusind tak for dejlig tilbagemelding 🙂 Det er også min yndlingsopskrift.
Hilsen Lene
Camilla skriver
Tak for opskriften, der ser virkelig god ud. Tror du kagen ville fungere med en appelsin-cream-cheese frosting (philadelphia, smør, flormelis vanille, appelsinskal og appelsinsaft)?
Spisestuen skriver
Det tror jeg 🙂 Jeg synes i hvert fald, at appelsin passer rigtig godt til chokolade.
Hilsen Lene
Christina skriver
Skal der bruges både chokolade glasur og chokolade ganasen.
Spisestuen skriver
Nej, du vælger det, du helst vil have på 🙂
Rikke skriver
Ser rigtig lækker ud. I ganachen er der kaffe i, kan man erstatte den med noget andet ?
Spisestuen skriver
Du kan bare undlade det 🙂
Maggie skriver
Hej:)
Har lige hevet den lækre sag ud af ovnen hvor den kun fik 25 min grundet stor bradepande:) har ikk lavet gansche før så mit lidt dumme spørgsmål lyder: er det meningen den hakkede chokolade skal smelte i flødeblsndingen inden man kommer smør i?:) på forhånd tusind tak
Venligst Maggie
Spisestuen skriver
Det er helt korrekt 🙂
Hilsen Lene
Maggie skriver
Selvfølgelig sku den smelte Fik styr på det og kan ik vente med at sætte tænderne i Tusind tak for lækker inspiration
Pia Dahl skriver
Skal lave kagen i ovnens store bradepande , hvor mange gange skal jeg gange denne portion op med?
Hvor mange mennesker vil der være til i sådan en stor bradepande
Den skal pyntes af med blåbærmousse , smuldret oreokiks /og hele oreokiks som pynt , små marengskys , forskellige smørblomster , og friske blåbær og frisk mynte , skal bruge den til barnedåb , mit barnebarn skal døbes den 27/11
Spisestuen skriver
Jeg ville gange den med 1½ til ovnens bradepande.
Jeg vil mene, at der er til 30 personer.
God fornøjelse med kagen og barnedåben.
Hilsen Lene
Kathrine skriver
Vil denne chokoladekage blive for meget choko, overdækket med m&m’s? I så fald, hvad kunne man da lave af glasur i stedet for:)
Maiken skriver
Hvis man nu vil lave denne kage om til muffins, hvor længe tror du så de skal have i ovnen?
Karen skriver
Tusind tak for opskriften. Absolut den bedste chokoladekage nogensinde! Lavede den til familiefødselsdag idag, også for at teste til konfirmationsfest. 100% godkendt så den skal jeg helt sikkert lave til min søns konfirmation til maj. Glæder mig allerede 🙂
Helle skriver
Den bedste chokoladekage ever, super nem at gå til. Har brugt den rigtig mange gange efterhånden, også til bestillings kager hvor den er smurt op med smørcrem og pyntet med fondant.
Silkej skriver
Hej. Min kage er i ovnen nu og jeg glæder mig til resultatet. dejen blev dog noget tyk, og har lavet alt korrekt ud fra ingredienslisten. hmmm.
Ruth skriver
Hej
Jeg kan se en hvidvdråbeformet skål på et af billederne. Den ligner dem som Blomsterberg bruger på Tv. Hvilket mærke er det og ved du hvor de kan købes ?
Venlig hilsen
Ruth
Bente skriver
Hej
Hvor mange gange skal jeg gange dejen, når jeg skal bruge ovnene bradepande ?
Venlig hilsen
Bente
Mia skriver
Endelig en opskrift der holder hvad den lover! Virkelig svampet lækker kage 🙂
Lotte Munk skriver
Hej
Skal ganachen på imens den er helt nylavet og lidt lun? Tror du, at en springform på 26 cm går an. Den må gerne blive lidt høj, da jeg skal bygge chokoladestykker på kanten, som om det er stykker træ. Skal have kageparty med naturtema.
Mvh. Lotte
Ditte skriver
Har lavet denne dejlige kage med lidt modifikationer, som jeg lige vil dele 🙂
Den er bagt i en alm bradepande og har efter opfordring fra denne tråd ganget opskriften med 1 1/2. Dog har jeg skruet ned for sukkeret – brugte 150 g sukker og 250 g brunfarin, og det var nok
Annie skriver
Hej. Kan man undlade chokoladen i glasurer så den bliver hvid? Jeg skal nemlig have et billede i sukkerprint ovenpå
Signe w skriver
Hej ser frem til at bage din kage, men skal den opbevares på køl når at der er fløde i?
Thomas skriver
Hvor mange er kagen tilth
Heidi skriver
Jeg har glemt at putte kaffe/ vand i:-( da dejen virkede lidt tyk hældte jeg et par dl mælk i, men nu er den i ovnen:-( Er der noget jeg kan gøre for at redde den? Er bange for den er tung og klæg.
Anne-Marie A skriver
Hej jeg vil bruge den som dåbskage med jordbærmous det er virkelig læggert
Alletiders kage aldrig fået bedre chokoladekage
Christina skriver
Jeg skal lave denne kage, men i stedet for opskriften med chokoladekage, vælger jeg favoritten, nemlig din opskrift.. Den bedste
Men hvis jeg har en springform på 24 cm, hvor meget mindre af ingredienserne skal jeg bruge? Bare så det ikke flyder over..
https://www.oetker.dk/dk-da/opskrifter/r/black-magic-chokoladekage-med-mousse-chokolade-og-baer
Jovi skriver
Hej,
Virkelig lækker opskrift kan man bruge kærnemælk i stedet for yoghurt?
Charlotte skriver
Hvordan kan det være at du både bruger natron og bagepulver?
Line skriver
Kan jeg bruge græsk yoghurt? Og i så fald skal der så tilsættes mere væske, da det jo er lidt tykkere i konsistens end yoghurt natural.
Mvh
Marie skriver
Denne her er stadig min foolproof go-to chokoladekage opskrift…den bedste. Jeg vil altid være taknemmelig for den. Bager den igen her til aften. Æret være Lenes minde!
Helle Jeanette Munk skriver
Jeg ledte nærmest desperat efter din opskrift for jeg har bagt den mange gange den er et kæmpe hit for familie og naboer og havde så mistet den. Tak for en super kage opskrift