Lækre bløde og lidt søde boller med kardemomme 🙂 Jeg synes fødselsdagsboller skal være store, men man kan jo bare lave dem mindre, hvis man bedre kan lide det.
Det er noget af det, jeg holder allermest af at lave i køkkenet. En lun og lækker gærdej, der lykkes rigtig godt, når man har følelserne med i køkkenet.
Tørre og lidt kedelige boller er som oftest resultatet af, at man har fået for meget mel i dejen, eller at bollerne har fået for lang tid i ovnen. En god bolledej er blød og en smule klistret.
I dag er de vores fredags-hygge-guf med chokoladesmør 🙂 Kan kraftigt anbefale lige at få trykket på det link, for det er SÅ lækkert <3
Ingredienser – 12 store boller
3 dl. lunt vand
50 g. gær
1 æg
100 g. blødt smør
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
4 spsk. sukker – gerne rørsukker
600 g. hvedemel
1 æg til pensling
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Æltes til en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Dejen deles i 12 stykker og formes til boller – jeg har vejet klumpen af, og hver bolle vejer 95 gram 😉
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 210 grader i 15 minutter.
Køler af på rist.
HELLE B PEDERSEN skriver
Ser virkelig lækker ud. De skal bare prøves
Jette skriver
Hold nu kæft, det er bare en dejlig nem opskrift på fantastiske boller som valgte stor glæde til min søns fødselsdag…. Den skal helt sikkert laves igen ?
Spisestuen skriver
Mange tak Jette 🙂 Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
Hilsen Lene
Mette skriver
De er super lækre, er ved at bage dem igen, denne gang til min nieces fødselsdag. Helt klart vores fortrukne fødselsdag bolle.
Asta skriver
Prøvede opskriften i dag og med stor succes. Bollerne var nemme at lave og smagte bare rigtig godt Opskrifte skal helt klart bruges igen en anden gang.
Jannie skriver
Hej. Tror du bollerne kan bages på forhånd og kommes i fryseren til de skal bruges? Vil det være okay?
Jette skriver
Jeg har tit frosset boller. Synes det er bedst hvis de fryses før de er helt kolde. Tøes bare op og lunes ved ca 150 grader
Janni Madsen skriver
Jordens bedste boller.. så simpelt kan det siges, det er ALDRIG lykkedes mig at bage boller som kan spises.. MEN.. dem her kan jeg ❤️
TAK For opskriften
Avi skriver
Det ser lækre ud! Hvor meget tørgær kan jeg bruge?
Aisha skriver
Rigtig god opskrift. Men må spørge hvordan kan du forme dine boller så fint når dejen er så klisteret? Oplever Tit jeg følger forskellige bolle opskrifter men ender altid med at bruge to skeer til at “forme” bollerne da dejen er for klisteret. Og de ikke særlige kønne at se på hehe men kan se dine virke tørre og fastere efter de formet.
Fødselar skriver
WAUW! Jeg havde slet ikke regnet med, at de ville være så lækre! Nærmest som krydderboller – bare hjemmelavet. Det er ikke sidste gang, at de bliver bagt.
Mine gæster troede, at jeg havde købt bollerne i en bager – det må man da sige, at være en kæmpe ros!
Camilla Vældegaard skriver
Kan dejen laves dagen før ? Og hvordan så? Håber i kan hjælpe 🙂
Sabine skriver
Hvis du halverer mængden af gær og bruger koldt vand, kan du sagtens lave dejen aftenen før og lade dem hæve i køleskab natten over – det har jeg gjort flere gange 🙂 (Prøv og kig herinde på Vaniljebollerne, de er koldthævet over nat – de er i øvrigt også mega lækre).
Trine skriver
Hej 🙂 Skal lave disse boller i morgen. Hvis jeg vil lave 3 portioner, så jeg får 36 boller, skal jeg så bare gange alle målene med 3? (også gær?) Og kan jeg godt bare lave en samlet skål, selvom jeg bager bollerne i hold?
Mvh Trine