Sigtebrød er et skønt brød. Det er svampet, fugtigt og blødt, og så smager det rigtig godt! Der er en del her i familien, der er ret begejstrede for det.
Jeg har lavet 2 opskrifter på sigtebrødet 😉 Den første lavede jeg i går, og her brugte jeg udelukkende sigtemel. Det blev bare ikke helt så pænt, som mit brød bagt i dag med halv sigtemel og halv hvedemel. Brødet bagt udelukkende på sigtemel kan ikke rigtig holde sin struktur. Det må have noget med glutenindhold – eller indholdet af groft mel at gøre 😉 men det smager skønt alligevel – selv om det ikke er så pænt 😉
Billederne her i toppen, er af brødet bagt med halv af hver. Udelukkende fordi, det blev pænest 😀
Jeg har valgt at lægge billeder af begge brød i fremgangsmåden, så du kan se forskellen – både undervejs og på det færdige brød.
Sigtebrød skal ikke have store lufthuller. Det er ret tæt i krummen 🙂
Ingredienser – 2 brød med halv sigtemel og halv hvedemel
7 dl. kærnemælk
50 g. gær
500 g. sigtemel
500 g. hvedemel
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g. blødt smør
Ingredienser – 2 brød bagt udelukkende med sigtemel
7 dl. kærnemælk
50 g. gær
1 kg. sigtemel
1 spsk. salt
2 spsk. honning
75 g. blødt smør
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen, og ælt dejen godt. Giv den gerne 10 minutter.
Her er der ikke den store forskel, så du får “kun” et billede.
Dejen hæver lunt og tildækket i 1 time.
Her kan du se, at dejen kun med sigtemel “skrider” lidt fra hinanden.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
Form dejen til 2 brød, der lægges i en form på 20 x 30 cm. foret med bagepapir.
Kun med sigtemel.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time.
Kun med sigtemel.
Pensles med vand. Brødet bagt med halv af hver er ridset på langs.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i 30-35 minutter.
Kun sigtemel. Ikke ret kønt 😉
Løft brødene ud af formen, og lad dem afkøle på bagepapiret på en rist.
Jeg tier stille……
Når du skriver:
“Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen, og ælt dejen godt. Giv den gerne 10 minutter.” Udrører du så ikke gæren først?
Vh Sanne 🙂
Nej det gør jeg ikke. Den opløses fint, når du ælter dejen.
Hilsen Lene
Hvad vis man ikke har en rør maskiner
Jeg rørte alle ingredienserne undtagen halvdelen af melet i 10 min. (God fitness ) og tilsatte derefter resten af melet og æltede 10 min (mere fitness). Det virker fint. Tak for en god opskrift.
Så ælter du bare i hånden
Har prøvet opskriften med halvt af hver❤️❤️
Hold nu op det er nemt og lækkert
Super lækkert brød, men da vi kun er to deler jeg dejen i tre og lægger dem på den anden led af formen så får jeg tre små brød som er lige til at fryse ned .
Det er så let en opskrift og der kommer så meget lækre brød ud af det, som holder sig frisk i flere dage.
Vi bruger opskriften ofte
Super godt Sigtebrød
Har efterhånden bagt dem en del gange
Wauuu et lækkert brød 🙂 Det kommer jeg til at bage igen.
Virkelig god opskrift med 50/50 ❤️
Glædet mig til at prøvebage