Den hvide chokolade – som jeg ellers ikke er så glad for – kan jeg faktisk rigtig godt lide sammen med lakrids 🙂
Her har jeg ristet afskallede mandler, dyppet dem i hvid chokolade, og badet dem i lakridspulver!
Jeg har brugt fint lakridspulver fra Økoladen, og det er super lækkert. Normalt er det Johan Bülows produkter, der bliver brugt i køkkenet, men Økoladens lakridspulver var lige at finde på min shoppingtur i sidste uge, og den biks laver altså også lækre ting 🙂
Ingredienser
100 g. mandler
100 g. god hvid chokolade
3-4 tsk. fint lakridspulver
Kom mandlerne i en lille gryde, og kom vand i, så det lige dækker.
Bring gryden i kog.
Når det koger, tages gryden fra varmen, og mandler (med vand) hældes op i en dyb tallerken.
Når du kan have fingrene i vandet – efter ca. 5 minutter – smuttes mandlerne.
Læg dem på en bageplade.
Sæt pladen i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 7-10 minutter, til mandlerne er gyldne.
Lad mandlerne køle ned, inden du dypper dem i chokoladen.
Den hvide chokolade tempereres, og mandlerne dyppes i chokoladen.
Læg dem på en opsprættet frysepose.
Drys dem med 2-3 teskeer lakridspulver.
Her kunne man stoppe, lade chokoladen sætte sig, og så er dine mandler er klar til at blive spist.
Jeg ville have mere lakrids på, så da chokoladen næsten havde sat sig, løsnede jeg dem fra plastikken, dryssede yderligere 1-2 teskeer lakridspulver over dem og rystede dem lidt rundt i plastikken. Det var derfor, jeg valgte at lægge dem på plastik – og ikke bagepapir – så jeg kunne lave en lille “pose” og ryste mandlerne rundt i.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.