Skøn kage jeg fik lavet til vores lørdags-aften-hygge i går 🙂 og en sundere en af slagsen må man sige. Den er uden mel og hvidt sukker.
Smagsmæssigt befinder den sig i nærheden af mazarinkage med blid smag af banan. Der er chokoladeganache (ja igen!) på toppen og friske hindbær. Den smager helt fantastisk! 🙂
Kagen er sødet med banan og lidt kokospalmesukker. Kokospalmesukker smager skønt, sådan lidt karamelagtigt. Du kan erstatte det med Sukrin Gold, som er fri for kalorier, eller du kan bruge rørsukker eller helt almindeligt hvidt sukker, hvis du hellere vil det.
Dejen laves på foodprocessor, og tager kun et øjeblik at bikse sammen. Hurtigt, nemt og lækkert her på vores ferie <3
Ingredienser – 10 styk
muffins
150 g. mandler
3 æg
150 g. banan
50 g. blødt smør
50 g. kokospalmesukker
1 tsk. bagepulver
korn fra 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
chokoladeganache
75 g. mørk chokolade
75 g. piskefløde
desuden 250 g. friske hindbær til pynt og servering
Mandlerne findeles i foodprocessor først.
Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en ensartet dej.
Fordel dejen i 10 muffinsforme.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Køler ned på rist.
Chokoladen hakkes groft.
Fløden varmes op i en gryde til knap kogepunkt.
Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til en ensartet glat og fin masse.
Smør ganache på de kolde muffins. Hvis ganachen er for flydende, skal den køle lidt ned.
Pynt med hindbær og server med ekstra hindbær til.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.