Den her sovs/pure har jeg lavet nogle gange, den er bare ikke kommet på bloggen før nu. Blomkål og løg koges møre, blendes med smeltet smør og smages til med bearnaise essens. Det er super nemt og virkelig lækkert tilbehør til stegt kød. Jeg er ret gavmild med bearnaise essensen, for jeg elsker den simpelthen.
Du kan også bruge stavblenderen til at lave sovsen med. Jeg bruger helst blenderen, for så bliver den helt “smooth”. 🙂
Man kan undlade bearnaise essensen og smage sovsen til med citronsaft i stedet. Så er det en skøn sovs til kylling eller fisk.
Jeg lavede ostebøffer i går. Her passer det helt perfekt med en tyk blomkåls bearnaise. Hvis du ønsker en tyndere sovs, kan du tilsætte noget af kogevandet fra blomkål/løget.
Ingredienser – 4-6 personer
ca. 400 g. blomkålsbuketter (1 mellemstort blomkål)
1 stort løg i kvarte
100 g. smør
2-3 spsk. bearnaise essens
salt og friskkværnet peber
Kom blomkål og løg i en gryde med vand og kog det mørt. Det skal koge i ca. 10 minutter.
Smørret smeltes. Skal være varmt, når det kommer i blenderen.
Hæld vandet fra.
Kom den varme blomkål/løg i en blender sammen med smeltet smør og bearnaise essens.
Smag til med bearnaise essens, salt og peber. Jeg bruger sort peber. Hvid peber ville måske være bedre rent farvemæssigt, men jeg bryder mig ikke om smagen 😉
Kathe skriver
Den er nemlig super lækker denne blomkåls bearnaise. God idé med løg – det vil jeg prøve næste gang.
Din blender – er det en Magimix?
Kh Kathe
Spisestuen skriver
Hej Kathe 🙂
Det er nemlig en Magimix. Den er så fantastisk 🙂
Hilsen Lene
Kathe skriver
Den vil jeg ønske mig. Jeg har foodprocessoren fra Magimix – den er også fantastisk.
Kh Kathe
Eva Nielsen skriver
kan man gøre det med en håndmixer
Spisestuen skriver
Jeg tror ikke, det bliver findelt nok, men du kan bruge stavblender, foodprocessor eller andet 🙂 Evt. en mekanisk kartoffelmoser-ting kan også bruges.
Hilsen Lene