Jeg har skønne gulerodsbrud på bloggen, men gulerodsbollerne var her ikke. Det er de så nu 😉 Skønne, bløde og svampede er de – og så smager de fantastisk 🙂
De er perfekte til madpakken med ost eller pålæg, til morgenmad eller som et skønt mellemmåltid 🙂
Jeg har lavet 11 boller ud af portionen. Det er måske et pudsigt antal, men jeg synes den størrelse boller er helt perfekte. Du kan jo lave bollerne i den størrelse, som du gerne vil have 🙂
Ingredienser – 11 styk
25 g. gær
1 dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
250 g. gulerod – revet vægt
2 æg
1 tsk. salt
1 dl. solsikkekerner
200 g. fuldkorns ølandshvedemel – kan erstattes af andet fuldkornsmel
250 g. hvedemel
desuden bruges 1 æg til pensling + lidt solsikkekerner til drys
Riv gulerødderne fint.
Kom alle ingredienser i røreskålen.
Ælt dejen godt og længe – gerne 10 minutter – til en blød og klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 1½ time.
Hæld dejen ud på et bord drysset godt med mel.
Del dejen i 11 stykker.
Formes til boller, der lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med lidt solsikkekerner.
Bages i en 225 grader varm ovn i ca. 12 minutter.
Køles af på en rist.
Bollerne egner sig fint til at komme på frost. Så pakkes de i fryseposer, når de er kølet ned, og kommes i fryseren med det samme.
Hvor ser de lækre ud, kan dejen langtidshæves i stedet ?
Altså natten over i køleskabet ?
Det kan du sagtens 🙂
Skal der så ikke mindre gær i?
Jeg ville ikke komme mindre gær i. Du sætter dem først på køl, når du har formet bollerne, så de efterhæver på køl i stedet for på bordet. Tag pladen ud af køleskabet, mens ovnen varmer op. De skal måske have et par minutter mere i ovnen, når de er koldhævede 🙂
Super, det er nemt. Tak for svar 🙂
Uhmmm de var bare gode de boller. Det er ikke sidste gang ,at jeg bager dem.