Det her er altså en skøn kombi! Tror nok, det er den nye favorit-fastelavnsbolle 🙂 Jeg plejer kun at komme creme i mine fastelavnsboller, men i år skulle det være anderledes. Det er én af de gange, hvor det kan betale sig at kaste sig ud i noget nyt 😉
Jeg laver en bagefast kagecreme. Det er både nemt og hurtigt, og så smager det bare godt! Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåde på cremen, så kig forbi Bagefast kagecreme. Du skal i gang med cremen i lidt god tid. Cremen skal koges, og den skal være kold, inden den kan bruges. Jeg laver den gerne aftenen før.
Opskriften er til 16 fastelavnsboller. Du vil måske se på et billede, at jeg fik 15 😉 Jeg vejer min dejklump af, og dividerer med antal boller, jeg vil have ud af portionen. Så får jeg den vægt stykkerne skal vejes af i. Når man så vil have 16 fastelavnsboller, skal man jo så ikke dele med 15, som jeg gjorde 😀
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
3 æg
100 g. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. maizena
2½ dl. mælk
2½ dl. fløde
sveskemos
150 g. svesker
saft af ½ citron
50 g. rørsukker
½ dl. vand
Start med kagecremen:
Skil vaniljekornene ad med lidt af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og de tomme vaniljestænger i, og rør sammen. (Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.)
Varm blandingen op under omrøring.
Kog igennem et minut under omrøring.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køles ned.
Når cremen skal bruges, pilles vaniljestængerne op, og cremen røres kort igennem.
Sveskemos:
Alle ingredienser kommes i en gryde.
Småkoger under låg i 5-10 minutter.
Giv det en tur med stavblenderen.
Hældes i en skål og køler ned til stuetemperatur.
Dejen:
Kom alle ingredienser i røremaskinen. Vand og gær først.
Ælt dejen godt.
Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Formes til 16 boller (Vej hele dejklumpen og del med 16)
Tryk hver bolle flad og læg først en god skefuld creme på og derpå en skefuld sveskemos.
Luk dem omhyggeligt.
Sæt dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 210 grader i 15 minutter midt i ovnen.
Afkøler på rist.
Når de er kolde, pyntes de med glasur rørt af flormelis og lidt vand. Tilsæt evt. farve og pynt med drys.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.