Jeg har taget udgangspunkt i min populære opskrift på “Hvidløgssnegle”. Blødt og lækkert brød pakket ind i smør, hvidløg og revet ost. Lavet som små snurrer, der er bagt i muffinsforme. Så bliver alt guffet, hvor det skal 🙂
Det er blevet skønne madbrød. I aften har vi fået dem som tilbehør til champignonsuppe. Det kan varmt anbefales 🙂
Blødt og lækkert brød med smør, hvidløg og ost er altid et hit her i familien 🙂
Ingredienser – 12 styk
dej
15 g. gær
2 dl. lunt vand
330 g. hvedemel
50 g. blødt smør
¾ tsk. salt
¾ tsk. honning
fyld
75 g. blødt smør
1 et-feds hvidløg – eller 3 almindelige fed
1 tsk. tørret timian
150 g. cheddar
50 g. parmesanost
desuden bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling
Kom alle ingredienser i skålen til røremaskinen og ælt dejen godt.
Dejen kommes i en skål. Dejen kan sagtens hæve i skålen til røremaskinen, men den skulle jeg bruge til noget andet 😉
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Mens dejen hæver, rives cheddarosten groft og parmesanosten rives fint. Bland de to slags ost i en skål.
Pres hvidløg og rør det sammen med det bløde smør.
Her har dejen hævet i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul den ud til ca. 50 x 30 cm.
Smør hvidløgssmørret på dejen.
Drys osteblandingen og timian på den ene halvdel af dejen.
Fold den anden halvdel af dejen over.
Skær stykket i 12 strimler.
Træk strimlerne lidt i længden.
Sno strimlen.
Rul strimlen sammen.
Læg snurrerne i muffinsforme.
Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter, og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem ved 220 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Køl dem ned på en rist.
ser så lækkert ud 🙂 kan de evt laves som fuldkornsbrød ?
Hvis du erstatter en fjerdedel af hvedemelet med fuldkornsmel, kan du stadig få et blødt brød.
Hilsen Lene
Ser godt ud kan de fryses?
Ja, det kan de 🙂
Hilsen Lene
Ser lækre ud, kan det passe med kun 15g gær?
Ja 🙂