Jeg øver mig i at blive gode venner med den hvide chokolade, og det lykkes rimeligt godt efterhånden. Jeg synes, den er fin sammen med lakrids – se evt. “Lakridsmandler med hvid chokolade” – og så er den altså ret god sammen med lime og kokos 🙂 Uden anden smagstilsætning, er vi dog stadig ikke så gode venner 😉
Jeg har lavet mine chokoladetrøfler lidt små, så de passer i en lille konfekt-folieform. Det ser fint ud, men er ikke en nødvendighed. Du kan lave dine chokoladetrøfler så store eller små, som du har lyst til.
Det er vigtigt at bruge en god hvid chokolade. Hvad det så er, må være op til dig. En chokolade, du godt kan lide at spise, smager også godt i trøflerne.
God chokolade for mig er Valrhona, Summerbird eller Callebaut. Trøflerne her er lavet med Summerbird’s hvide chokolade.
Ingredienser – ca. 20 styk
100 g. god hvid chokolade
korn af ½ polynesisk vaniljestang + 1 tsk. rørsukker
½ dl. fløde
25 g. smør
fintrevet skal af 1 lime
1 dl. kokos
desuden bruges ekstra kokos til at trille trøflerne i
Mas vaniljekornene fra hinanden med 1 teske sukker.
Chokoladen hakkes groft.
Bring vand i kog i en gryde.
Tag gryden fra varmen, og kom fløde, smør, chokolade, vaniljekorn og fintrevet lime i skålen. Pas på ikke at få det hvide med, når du river din lime. Det er bittert.
Smelt blandingen sammen.
Tag skålen af gryden, og rør kokos i.
Hæld massen i en skål, og køl den helt ned.
Sæt massen på køl i mindst 3 timer.
Tril massen til små kugler, der trilles i kokos.
Læg evt. dine kugler i små konfekt-forme.
Chokoladetrøflerne opbevares i køleskab.
Anja Mahboub skriver
Hvor meget vand bruger du i gryden?
Spisestuen skriver
Vandet må ikke røre skålen, du sætter i. Så betyder det ikke så meget, hvor meget vand, der er i. I min gryde er der vel 5-6 cm. vand i gryden 🙂
Helle skriver
Skal de opbevares i køleskab eller ved stuetemperatur?
Spisestuen skriver
De skal opbevares i køleskab. Det burde have stået i opskriften, så det har jeg lige tilføjet.
Hilsen Lene
Helle skriver
Tak for svaret 🙂
Glædelig jul.