Når vi laver hakkebøffer med bløde løg her i familien, så er vi ikke nærige med løgene 🙂
Det er længe siden, jeg har lavet det sidst. Det er lidt ærgerligt, for det er en skøn ret!
Ingredienser – 2-3 personer
500 g. hakket oksekød
400 g. løg – renset vægt
2 spsk. hvedemel
3 dl. vand
1 dl. piskefløde
1 bouillon terning – jeg har brugt “fond du chef – oksekød” fra Knorr
sovsekulør
Løgene halveres, og skæres i ikke for tynde skiver.
Kødet deles i 3 og formes til bøffer.
Løgene steges på panden i en god klat smør. Steg dem under jævnlig omrøring og ved god varme, til de er bløde og gyldne. Her væbner man sig med tålmodighed, for det tager lidt tid.
Løgene kommes op i en skål og dækkes med stanniol, så holder de sig lune, mens bøfferne steges.
Kom lidt olivenolie og en klat smør på panden, du stegte løgene på.
Kom bøfferne på panden og steg dem i 4-5 minutter på hver side. Så skulle de gerne være gennemstegt. Hvis du godt kan lide din hakkebøf lidt rosa, skal de stege i 3-4 minutter på hver side.
Tag bøfferne op og læg dem på et fad. Dæk fadet med stanniol, så de holder sig varme, mens du laver sovsen.
Kom de 2 spsk. hvedemel på panden og rør det ud i fedtet/skyen på panden.
Kom vand og fløde i panden og varm op under omrøring. Det er ikke kønt på nuværende tidspunkt, men det bliver det lige om lidt 😉
Kom bouillon terning i og kog igennem et par minutter under omrøring.
Kom sovsekulør i og kog igennem et par minutter under omrøring.
Smag sovsen til med salt og peber.
Si sovsen.
Løgene lægges på hakkebøfferne, og de serveres med sovsen og kogte kartofler.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.