Da jeg stod i Bilka’s grøntafdeling i går med en pakke løgspirer i hånden, kom jeg i tanke om, at der var en pose rejer hjemme i fryseren, der kunne blive til rejebøffer med persille, ingefær, chili og hvidløg og så med løgspirerne på toppen. Pudsigt altså, hvor det kommer fra 🙂
Den del af min hjerne, hvor mad-idéerne gror og bor, holder vist aldrig fri, og det er noget af det bedste ved at blogge! Jeg elsker, når jeg kan omsætte og lege med idéer, eksperimentere i køkkenet, lege med kameraet og udgive indlæg, der inspirerer 🙂
Jeg har serveret en kold kaperssovs til mine rejebøffer sammen med sprøde ovnstegte kartofler. Haps! et lækkert måltid 🙂
Ingredienser – 4 fiskebøffer
350 g. rejer – fra frost
150 g. torskefilet
1 lille potte persille
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1-2 tsk. finthakket hvidløg
½ finthakket chili – jeg har brugt jalapeno
revet skal af 1 citron – ubehandlet eller øko
2 æg
2-3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Skær torsken i mindre stykker, og kom den i foodprocessoren sammen med rejerne.
Kør til torsk og rejer er hakket. Det tager kun et øjeblik.
Hak persille, ingefær, hvidløg og chili fint.
Kom op til fisken sammen med revet citronskal, æg, salt og peber. Det ene æg har gemt sig under persillen 😀
Kør sammen et øjeblik og tilsæt melet.
Kør et til en sammenhængende fars. Det tager kun et øjeblik.
Kom farsen i en skål og dæk den til.
Lad den hvile på køl ½ time, inden den formes til 4 bøffer. Det er en lidt porøs fars, så det skal være med forsigtighed.
Steg bøfferne i rigeligt smør på panden i 8-10 minutter på hver side.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.