Jeg er rigtig glad for blomkål. Jeg holder mest af den, når den er tilberedt. Helst så der stadig er bid i den.
Her er den tilberedt i ovn med en smule piskefløde i fadet og toppet med revet ost. Det smager skønt. En mere lækker udgave af “flødekartofler”, hvis du spørger mig. Vi fik det til aften i går sammen med karbonader og ovnstegte kartofler. Selv Teen-pigen, som ikke er så begejstret for blomkål, synes det smager godt 🙂
Jeg har toppet med revet mozzarella, for det var det, der var i køleskabet. Jeg kunne forstille mig, at det også ville være lækkert med emmenthaler eller cheddar.
Hvis du også er vild med blomkål, så prøv at finde “blomkål” i min sky ovre i højre side. Her er masser af inspiration 🙂
Ingredienser – 2 personer
½ blomkålshoved delt i buketter
1 dl. piskefløde
salt og friskkværnet peber
75 g. revet ost – jeg har brugt mozzarella
Skær blomkålsbuketterne i lidt tykke skiver.
Læg blomkålen i et lille fad.
Hæld piskefløden over og drys med salt og friskkværnet peber.
Sættes i en 200 grader varm ovn i 20 minutter.
Tag fadet ud og fordel osten over.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 20 minutter til osten er smeltet og gylden.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.