Skønne Amarena kirsebær pakket ind i marcipan og overtrukket med chokolade 🙂 Jeg bruger helst marcipan fra Anton Berg. Jeg synes, det smager bedst 🙂 Chokoladen er fra Valrhona – Manjari 64%. Små kugler ren lækkerhed, er det blevet 🙂
Jeg er ret vild med Amarena kirsebærrene. De er skønne til panna cotta, på toppen af kransekagekonfekt eller til vanilleis. Jeg har næsten lige lavet en kirsebæris, der er fyldt med dem.
Jeg har kommet kirsebærkuglerne på køl, og regner med, at de fint holder 1-2 uger.
Der bliver lidt chokolade tilbage. Det bliver der, når der skal være nok til at trille kuglerne rundt. Den chokolade, der er blevet tilbage, har jeg kommet lidt mandler og rosiner i. Det smager skønt 🙂
Ingredienser – 20 styk
20 Amarena kirsebær
200 g. marcipan
125 g. god mørk chokolade – Valrhona Manjari 64%
Kirsebærrene lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Marcipanen deles i 20 stykker – 10 gram vejer hvert enkelt.
Tril hvert marcipanstykke til en kugle, der trykkes flad og formes til en lille “skål”. Kirsebærret lægges i.
Marcipanen foldes om kirsebærret og trilles til en kugle.
Kuglerne dyppes i smeltet tempereret chokolade.
Jeg tempererer chokoladen ved at smelte 2/3 af den over vandbad. Pas på vandbadet ikke er for varmt. Det skal ikke koge. Når chokoladen smeltet og varm (45-50 grader) hældes den over den ikke smeltede chokolade, og der røres til al chokoladen er smeltet. Man kan fint bruge et termometer. Jeg mærker på det – og kigger på det, for det ændrer også lidt udseende.
Resten af den tempererede chokolade er vendt med mandler og rosiner.
Eva skriver
Siger det igen. HVOR ER DU DYGTIG.Så fin og flot. De kirsebær skal prøves. God jul til jer med alle de lækre ting som du har fabrikeret.
Spisestuen skriver
Tak Eva 🙂 Altid skønt at få ros 🙂
Også en dejlig jul til dig og familien 🙂