Chili mayo lavede jeg første gang i vores sommerferie. Jeg lavede det en del gange faktisk, og serverede det til ovnstegte kartofler. Det er så lækkert. Det er også super lækkert til stegt kød og laks.
Brug en god mayo, det gør en stor forskel, eller lav en selv. Jeg er ikke så begejstret for købe-mayo, men Hellmann’s er rigtig god.
Der skal sød chilisovs i, og den er både nem og hurtig at lave selv. Hvis man ikke har lyst til at bruge tid på det, bruger man bare en købt. Det gjorde jeg i ferien, og det blev ganske udmærket. Hvis man bruger en købt chilisovs, skal der måske noget mere i, og den skal også have noget mere limesaft, da den er mere sød i det.
Mængderne er ca. mål. Det er jo meget en smagssag, så smag til undervejs. Hvis man ønsker en stærk chili mayo, kan man give den et stænk tabasco.
Ingredienser
200 g. god mayo – gerne Hellmann’s (½ glas)
1 tsk. koncentreret tomatpure
½-1 dl. sød chilisovs
saft af ½ lime
evt. et stænk tabasco
Alle ingredienser røres sammen – og så er den færdig!
Opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.