Jeg lavede meatza for et par uger siden. Jeg skulle jo lige prøve mig lidt frem, og så skulle jeg teste, om det også var noget for resten af familien – og det var det 🙂
Bunden er hakket oksekød, der er rørt med æg og krydderier. Den er bagt i ovnen først. Så er der kommet fyld på, og så har den været en tur i ovnen igen.
Teen-pigen, der spiser stenalderkost, er ret vild med denne ret. Jeg spiser sjældent oksekød, men jeg kan godt smage, at det her er en ret, der hænger smagsmæssigt rigtig godt sammen. Den smager mindst lige så godt med kylling i stedet for okse 😉 og fyldet kan man jo variere, alt efter smag.
Vi har fået rå grønsager til i dag.
I morgen er der en rest, der ryger med i madpakken sammen med en stak rå grønsager. Så har jeg en glad teen 🙂
Ingredienser
800 g. hakket oksekød
2 æg
3 fed presset hvidløg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. tørret timian
2 tsk. tørret oregano
Ingredienser top
2 pk. bacon
1 dåse tomatpure – brug ca. 3/4 af dåsen
250 g. revet mozarella
½ rød peberfrugt i tynde skiver
tørret oregano til drys
Bacon steges sprødt på panden eller i ovnen. Jeg synes, det er nemmest at stege i ovnen. Det får ca. 15 minutter ved 200 grader.
Oksekødet kommes i røremaskinen sammen med resten af ingredienserne.
Farsen smøres ud på et stykket bagepapir i bagepladens størrelse.
Jeg synes, det er nemmest at smøre det ud med en lang smal paletkniv.
Bag kødbunden i ovnen ved 220 grader varmluft i 15 minutter.
Smør bunden med tomatpure og læg peberfrugt på.
Kom 1/3 af osten på og fordel bacon, brækket i mindre stykker, over.
Kom resten af osten på og drys med oregano.
Sættes i ovnen igen ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.