I går hentede vi kirsebær hos Selleberg. 14 kilo, der blev skyllet, udstenet og kommet på frost. Jeg elsker at have kirsebær på frost til desserter og smoothies 🙂
Kirsebærsyltetøj lavede jeg også sidste år. Det endte ikke på bloggen, for jeg var ikke helt tilfreds med det. Det er jeg til gengæld nu. Det smager vidunderligt!
Ingredienser – ca. ½ liter
500 g. kirsebær – udstenet vægt (fra frost)
200 g. rørsukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang
fintrevet skal af ½ citron – øko
3 spsk. citronsaft
1 tsk. rød Melatin blandet med 2 spsk. sukker
Kom kirsebær, rørsukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, citronsaft og -skal i en gryde.
Varm op til kogepunktet, og lad det koge i 5-7 minutter uden låg ved god varme.
Hæld Melatin/sukker i under omrøring, og lad syltetøjet koge i 2 minutter mere ved jævnlig omrøring.
Hæld syltetøjet på rengjort og skoldet glas, og luk glasset med det samme.
Opbevares på køl.
Anne-Marie skriver
Jeg tror den korte kogetid er skånsom og god ide. Sidste år havde jeg en kirsebærmarmelade der smagte super, men den var tynd og skulle koge et par min ekstra med Melatin. Derefter var det som om aromaen var forduftet. Så ærgeligt. Men dejligt at se det er lykkedes for dig i år.
Bente skriver
Tænk kan man hente kirsebær ved Selleberg. Er fuldstændig vild med deres produkter. Vi får kirsebærsovsen til ris a la manden, juleaften. Kirsebærsiruppen bruger jeg til kålsalaterne
John Vinther skriver
I mange opskrifter til kirsebærmarmelade angives blot Kirsebær.
Synes man skylder at oplyse om der er tale om Sødkirsebær ( Moreller) eller Surkirsebær ( også kaldet Syltekirsebær ).
Der stor forskel på de to arter i smag, sødme og syre.
Oftest skrives der bare Kirsebær.
Opskriften ser spændende ud og skal prøves med Surkirsebær 🙂
Meike skriver
Er lige blevet omsæt til virkeligheden, og smager så fint.
Mange tak for at siden fortsæt består.