Helt enkelt kage, der består af 2 drømmekagebunde med et tykt lag hjemmelavet vaniljecreme imellem, og så er der chokolade ganache på toppen.
Sød og blød kage, så chefen er glad i dag 🙂
Jeg beklager, at der ikke er billeder til fremgangsmåden. Jeg kan ikke holde til så meget i køkkenet endnu, så dem har jeg valgt at undlade, men i dag har jeg ikke haft hjælp derude 🙂
Ingredienser – 1 kage på 20 cm.
vaniljecreme
4 æggeblommer
100 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
3 spsk. maizena (21 gram)
4 dl. sødmælk
bunde
4 æg
300 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
2 dl. sødmælk
100 g. smør
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
chokolade ganache
100 g. grofthakket mørk chokolade 70%
1 dl. piskefløde
Først laves vaniljecremen.
Rør sukker, maizena, vaniljekorn og 1 dl. sødmælk godt sammen med et piskeris. Rør æggeblommerne i.
Varm de resterende 3 dl. mælk op til kogepunktet og hæld det i æggeblandingen under piskning.
Hæld det hele op i gryden igen, og varm cremen op under piskning.
Lad cremen kogen igennem i 10-20 sekunder under kraftig piskning.
Hæld cremen gennem en sigte op i en skål.
Dæk cremen med husholdningsfilm helt ned på cremen, og køl den ned til køleskabskold.
Til bundene kommes æg, sukker og vaniljesukker i røreskålen, og piskes ved høj hastighed i 10 minutter. Jeg har brugt røremaskinen med piskeriset i dag til hele processen.
Smelt smørret og hæld det sammen med mælken.
Mel blandes med bagepulver og sies.
Når æggeblandingen er pisket tyk, hvid og luftig, sættes hastigheden ned på lav, og melet tilsættes ad et par gange skiftevis med mælkeblandingen.
Dejen fordeles i 2 smurte 20 cm. forme.
Bages ved 190 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
Lad bundene køle af i formene i 10 minutter, inden de vendes ud på en rist til afkøling.
Når bundene er helt kolde, kan kagen lægges sammen.
Cremen piskes kort igennem, så den er glat.
Læg den ene bund på et fad.
Fordel cremen over bunden, og læg den anden bund på.
Kagen sættes på køl en times tid, så cremen sætter sig lidt igen.
Til chokolade ganache varmes fløden op til kogepunktet, og hældes over den grofthakkede chokolade.
Lad blandingen stå et par minutter, og rør den så blank og glat med et piskeris.
Fordel chokolade ganachen over kagen.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Endnu en dejlig opskrift fra dig. Tusind tak for det. Du skal ikke undskylde, at der ikke er billeder med af processen. Det fandtes heller ikke i de lidt ældre koge- og bagebøger. Og man kunne sagtens finde ud at lave, hvad man havde planer om at ville lave alligevel. Det vigtigste er trods alt ingredienserene og fremgangsmåden. Det andet er den rene luxus. Det mest fantastiske er trods alt, at du atter føler, at du har overskud og lyst til at arbejde i køkkenet. Det er også noget, der giver dig et boost i din ellers ikke alt for spændende tid. Lidt er bedre end ingenting!
Tak endnu en gang- Lene.
M.V.H. og knus,
Helle Hollesen