Jeg har – her lidt sent i mit liv – lært at fejre mig selv. Jeg nyder det og elsker, når familien kan samles og hygge nogle timer sammen. Gaver har jeg også lært at sætte stor pris på. En ønskeseddel kan jeg stort set altid levere 😉 men elsker også de gaver meget, der er en overraskelse, og som er valgt med omtanke og kærlighed <3
I år valgte jeg at samle familien til brunch. Det krævede noget køkkentid lørdag, og jeg var temmelig tidligt oppe søndag, men det var mega hyggeligt at forberede, og når det hele så står der, så er der jo ingen stress, og man kan gå til og fra og hygge ved bordet længe. Det er også rigtig børnevenligt at lave brunch. Der var rigtig meget, som selv det mindste lille barnebarn på 7½ måned kunne smage. De to mindste fik en lur ovenpå maden i hver sin barnevogn i haven, nogen spiste videre, og ældstebarnebarnet fik prøvet nogle nye spil.
Jeg bliver lige nødt til at komme med et af ældste-barnebarnets guldkorn (4 år og med masser af guldkorn!) “Hvorfor er der ingen kage farmor?” Havregryns cookies og kanelsnegle tæller altså ikke 😉 Her plejer jo også at være kage. Farmor og kage er bare to ord, der passer rigtig godt i samme sætning 🙂
Maden stod på køkkenbordet. Det er nemt at gå til, for selv om jeg har et stort spisebord, ville jeg have haft pladsproblemer 😉 På bordet i stuen var der hjemmelavet jordbærsyltetøj og hyldeblomstsaft. Jeg sætter gerne en kande med vand på bordet og den koncentrerede saft ved siden af. Så kan man blande, som man bedst kan lide det. Der var selvfølgelig også te og en god kop kaffe.
Hurtige billeder af det, der var på bordet, blev det til. Med huset fyldt med sultne gæster, brugte jeg ikke meget tid med kameraet 🙂
Her er der smoothies med mandelmælk og jordbær. Bagved dem i de små skåle er der tørrede bananer og rosiner.
En af byens bedste slagtere (Slagteren på Fåborgvej i Odense) har lavet leverpostej og spegepølse 🙂
Små pandekager med ahornsirup. Jeg har brugt opskriften på Amerikanske pandekager med appelsin. Jeg har undladt appelsin og kanel og erstattet kærnemælken med 3½ dl. mandelmælk. Og så har jeg bagt 3 små pandekager ad gangen på panden i stedet for de noget større 😉
Frisk frugt og grønt 🙂
Koldhævede kanelsnegle. Det var en ret genial idé, jeg fik der, for de er altså vildt gode!
Her er æggemuffins med bacon og ost. Jeg har stegt bacon i ovnen, til det er lysebrunt og næsten sprødt (1 skive pr. muffin). Jeg har lagt en baconskive rundt i hver muffinsform, hældt æggemasse i og drysset med revet mild cheddarost. Æggemassen lavede jeg af 11 æg og 1½ dl. fløde, der er pisket let sammen. De er bagt i ca. 25 minutter i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn.
I de små glas er der ingefær shots. Det er lavet af 200 gram ingefær (renset vægt) og 300 g. frisk ananas, der er kommet gennem slowjuiceren. Resten har jeg frosset ned i en isterningebakke, og tager en terning op ad gangen. Jeg har også en anden udgave på bloggen med ingefær, citron og appelsin. Den er nok lidt stærkere end den med ananas, men begge er skønne 🙂
I de små flasker er der friskpresset juice af ananas og appelsin. Halv af hver 🙂 Det giver en skøn juice, og i dagens anledning kom der overhovedet ingen grøntsager i 😉
Ko-ost (kalder vi den), brieost og mild cheddar skåret i stænger.
Majsboller, bondebrød og havregryns cookies med chokolade.
Til aften var vi to gamle inde og spise på Hereford 🙂 Löjrom med rødløg, creme fraiche og blinis til forret og den skønneste bøf med pommes frites og bearnaise bagefter. Dessert havde vi ikke plads til, men en skøn kop kaffe hjemme bagefter. Skøn afslutning på en dejlig dag 🙂
Sanne skriver
Hvilken fryd hvis man var så heldig at være gæst hos dig 🙂
/Sanne
Anne-Marie skriver
Tillykke, hvor ser det lækkert ud.
GG skriver
Du er bare fantastisk! Altid lækkert og så smukt arrangeret. Glæder mig altid til at kigge på, hvad du NU har fundet af gode opskrifter, du vil dele ud af.
Marlene Stensen skriver
Bedre sent end aldrig.
Hjertelig tillykke med føs’dagen. Sikke dog et fantastisk bord dine gæster kommer til. Uhmmm bliver helt lækkersulten.
Du har haft travlt.
Ann Weiss skriver
Sikke et lækkert bord!