Det sker, at jeg laver pommes frites – sådan med et par års mellemrum 🙂 Det er noget af det, jeg kan få vildt meget lyst til, og når jeg så har fået det, har jeg ligesom fået nok for det næste års tid 🙂
Jeg har haft gang i noget forskelligt i frituregryden det sidste stykke tid. Det her bliver nok det sidste for nu, for jeg har brugt olien 4-5 gange, men det var syndigt og virkelig lækkert med sprøde pommes frites dyppet i varm ostedip til frokost i dag 🙂
Jeg har brugt bagekartofler. Det står der i hvert fald på posen, men det er ikke optimalt med kartofler til pommes frites på den her årstid. Kartoflerne er rigtig sprøde og har et forholdsvist højt vandindhold, og det vil man helst ikke have, når de skal laves til pommes frites. Det er lidt en videnskab med hvilken sort, man bør bruge… også hvordan de bør tilberedes. Jeg laver dem ved først at lægge de udskårne (rå) kartofler i rigeligt vand i 1 time. Dernæst koger de ved ikke så høj varme i olien. Så kommer de på køl nogle timer, og til sidst steges de sprøde i olien ved pæn høj varme. De er sprøde og lækre, når de serveres. Om de bliver ved at være sprøde, er et godt spørgsmål, for de blev spist pænt hurtigt, men det er også lige meget, for kolde pommes frites er der alligevel ingen, der gider at spise 🙂
Ingredienser
bagekartofler
fritureolie
salt ved servering
Kartoflerne skæres i ensartede stykker. Jeg har skåret mine i ca. 1 x 1 cm. tykke bjælker.
Læg dem i en skål med koldt vand i ca. 1 time. Skift gerne vandet et par gange.
Hæld vandet fra og dryp kartoflerne rigtig godt af.
Kog dem i fritureolie, der er 140 grader varmt i 8-10 minutter. Kom ikke for mange i frituregryden ad gangen. De skal næsten tage farve.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Nu køles de ned og så kommer de i køleskab i nogle timer. De bør stå på køl i mindst 4 timer, men kan fint stå til dagen efter.
Lige inden servering koges de igen. Denne gang i 180 grader varm olie i ca. 5 minutter, til de er sprøde og gyldne. Hellere give dem lidt for meget end for lidt.
Læg dem på køkkenrulle og drys med salt.
Spis med det samme.
Hvis man laver mange pommes frites, og gerne vil servere for alle om bordet på samme tid, kan de holdes varme og sprøde i ovnen ved 225 grader varmluft. Ikke ubegrænset, men et stykke tid går det fint 😉
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.