En skøn efterårslasagne med rødvin og masser af rodfrugter. Kødsovsen simrer i 4-5 timer, inden den lægges sammen med lasagneplader og bechamelsovs, drysses med mozzarella og sættes i ovnen.
Jeg har lavet lasagneplader og bechamelsovs selv, men man kan købe sig til begge dele, hvis man ikke har tid eller lyst til at lave det selv 🙂
Kødsovsen kan man selvfølgelig godt lave en hurtigere udgave af, men den lange simretid gør altså noget rigtig godt for smagen.
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden på pastapladerne, så kig forbi Hjemmelavet pasta. Jeg lavede pastapladerne nogle timer før, de skulle bruges. Jeg lagde de lange udrullede “strimler” mellem bagepapir, kom hele herligheden i en frysepose, og så i køleskabet, til de skulle bruges.
Et enkelt billede af den færdige ret her, for der var bogstavelig talt mørkt i køkkenet, da maden var færdig, men stædig er man – og virkelig glad for sit stativ 😉
Jeg fik en god rest kødsovs tilbage, men den er ikke svær at få brugt. Den kan serveres med pasta, ris eller kartoffelmos, eller bruges som fyld i Empanada.
Lasagne til 6-8 personer
Ingredienser kødsovs
1 kg. hakket oksekød
250 g. rødbeder – renset vægt
250 g. pastinak – renset vægt
250 g. gulerod – renset vægt
2 stængler bladselleri
2 store løg – grofthakket
4 fed hvidløg – finthakket
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse tomatpure
2 tsk. oregano
2 tsk. timian
2 tsk. rosmarin
4 laurbærblade
3 dl. rødvin – kan erstattes af vand
salt og peber
Ingredienser bechamelsovs
50 g. smør
4 spsk. mel – ½ dl.
½ l. mælk
salt og peber
200 g. revet mozarella
evt. 1/4 tsk. revet muskatnød
Ingredienser pastaplader
4 æg
350 – 400 g. durummel
Kødet brunes i halv smør og halv olivenolie i en stor gryde.
Løg og hvidløg kommes i og bruner med nogle minutter.
Rodfrugter og bladselleri skæres i grove stykker og findeles i foodprocessor – eller rives på et groft rivejern. Jeg kørte det ad to omgange.
Kom grøntsagerne ned til kødet.
Kom flåede tomater, tomatpure, krydderier og rødvin i. Krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad kødsovsen simre i 4-5 timer. Hvis du ikke har tålmodighed til det, så kan du nøjes med ½ time. Smag kødsovsen til.
Så laves pastaen.
Kom æg og durummel i røremaskinen. Hold ca. 1 tredjedel af melet tilbage.
Giv det en god tur med spaden.
Tag dejen ud på bordet, og ælt den færdig. Her skal man ikke have en blød og lækker dej. Den skal slippe bord og hænder, og der æltes alt det mel i, som man kan. Dejen skal stadig være smidig, men den er meget fast.
Pak dejen ind i film og lad den hvile på bordet i ½ time.
Del dejklumpen i fire og tryk hver lidt fladt ud.
Så køres stykkerne gennem pastamaskinen.
Start med den indstilling, der ruller dejen tykkest ud, og kør dejen gennem nogle gange. Fold dej-stykket sammen mellem hver gang, det køres igennem.
Når man har et pænt lige stykke, reguleres indstillingen én tak ad gangen, så dejen for hver gang rulles tyndere ud. Jeg kører igennem to gange på hver indstilling, og nu foldes dejen ikke mere, men køres bare igennem.
Jeg stopper ved den 2. sidste indstilling, eller synes jeg, det bliver for tyndt.
Til bechamelsovsen smeltes smørret.
Melet kommes i og piskes ud, så der ikke er klumper i.
Hæld mælk i lidt ad gangen og rør godt.
Kog igennem nogle minutter.
Smag til med salt og peber og evt. muskatnød.
Rør halvdelen af den revne ost i. (Resten drysses over til sidst.)
Så lægges lasagnen sammen.
Smør fadet med olivenolie.
Først lægges et lag bechamelsovs. (Jeg lægger bechamelsovs i bunden og øverst. Ikke imellem lagene, men det kan man jo gøre, som man har lyst til.)
Så lasagneplader.
..kødsovs
..lasagneplader
Sådan fortsættes. Jeg lægger et lag lasagneplader øverst, så et lag bechamelsovs og drysser med de sidste 100 g. mozzarella.
Sættes i en 200 grader varm ved almindelig ovn i ca. 30 minutter.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.