Kartofler, bacon og ost er bare en god kombi!
Dobbeltbagte, fordi kartoflerne bages i ovnen ad to omgange. Først bages kartoflerne møre, så skrabes kartoffelkødet ud og blandes med skønne sager. Kommes tilbage i kartoffelskrællerne, drysses med ost, og så kommer de en tur i ovnen igen 🙂 Det smager fantastisk!
Jeg har brugt cheddar, men det kan erstattes med mozzarella, emmenthaler eller en anden ost, du godt kan lide.
Jeg har kommet 2 store fed hvidløg i. Hvis du er knap så begejstret for hvidløg som os, så kom noget mindre i – eller undlad det helt. Der kan evt. kommes lidt finthakkede almindelig løg eller purløg i i stedet for.
Brug kartoflerne som tilbehør til stegt kød eller som en selvstændig ret til aftensmad med salat til.
Ingredienser – 6 halve færdige kartofler
3 bagekartofler
25 g. smør
100 g. creme fraiche
100 g. revet cheddar
2 store fed hvidløg
1 pk. bacon – 125 gram
salt og peber
desuden revet cheddar til drys
Kartoflerne skylles godt, tørres og smøres ind i olivenolie.
Lægges på bageplade. Prik kartoflerne med en gaffel. Det glemte jeg, så jeg havde dem ude efter ½ times tid og prikkede dem med en spids lille kniv.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 5 kvarter. Vend gerne kartoflerne 1 gang undervejs.
Lad kartoflerne køle af et kvarter tid.
Imens kartoflerne køler lidt ned, steges bacon sprødt. Jeg synes, man får det bedste resultat ved at stege det i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Kartoflerne skæres over. Hold dem i et viskestykke.
Kødet skrabes ud af kartoflerne og kommes i en skål. Pas på ikke at komme for tæt på skrællen.
Kom smør, creme fraiche, revet ost og presset hvidløg ned til kartoffelkødet og mos det sammen. Jeg synes, det skal være groft i det, men du kan lave mosen så fin, som du har lyst til.
Krydr mosen med salt og peber og rør den sprøde bacon skåret i mindre stykker i.
Fordel mosen i de tomme skræller og drys med lidt revet cheddar. Her kan man vælge at stoppe. Køle kartoflerne helt ned og putte dem på køl. Hvis man vælger den løsning, skal de have lidt længere i ovnen til sidst.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter, til fyldet er gennemvarmt og osten er smeltet og gylden.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.