Jeg har lige lavet en portion hyldeblomstsaft, og inden det hele kommer i fryseren, skulle der lige bruges lidt til at lave en skøn is med 🙂
Hvis du ikke har prøvet at lave hyldeblomstsaft før, kan jeg kun anbefale dig at give det et forsøg. Hyldeblomster vokser alle vegne, og det er både sjovt og nemt at lave hyldeblomstsaft, og så smager det bare helt fantastisk!
Du kan stadig finde hyldeblomster, der ikke er færdige med at blomstre 😉
Jeg har brugt min grundopskrift på is og tilføjet den ufortyndede saft. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden, så kig forbi Grundopskrift på is.
Ingredienser – ca. 1 liter
1 portion grundopskrift på is
1 dl. hyldeblomstsaft – ufortyndet
Grundopskrift på is
Ingredienser:
2 hele æg
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
3 dl. mælk
2 dl. fløde
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker sammen. Ingen grund til at piske det længe, for sukkeret smelter, når den varme mælkeblanding hældes i, og den luft man får pisket i, forsvinder også ved opvarmning.
Varm mælk og fløde op til næsten kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden ved medium varme og varm op under omrøring.
Så står man lige så stille og rører i gryden nogle minutter til blandingen tykner. Den må ikke koge. Hvis man bruger termometer, skal den op på ca. 82 grader.
Blandingen hældes gennem en si op i en skål. Den fanger de der små “trevle-ting”, der er i æg, der ikke er pasteuriserede.
Læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Køler ned til køleskabskold.
Hyldeblomstis:
Bland den kolde iscreme med den ufortyndede hyldeblomstsaft.
Køl ned på ismaskine.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.