Radiser bagt i ovn er fine og milde i smagen.
Jeg har vendt mine varme ovnbagte radiser i en persille-dressing, og det smager skønt. Jeg lavede dem i sidste uge helt uden noget. Bare vendt med lidt olivenolie og så i ovnen. Det bliver også fint, men de smager ikke af meget, når de er bagt, så jeg synes, de har brug for lidt hjælp.
Persille-dressingen er der rigeligt af, så der var også lidt til at komme på den rosmarin-stegte kylling, vi fik ved siden af.
Ingredienser
2 bundter radiser
persille-dressing
1 god håndfuld persille
½ tsk. hvidløgspulver – eller 1 fed presset hvidløg
2 tsk. æblecidereddike – eller citronsaft
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
desuden bruges et par skefulde olivenolie til at vende radisserne i inden de kommer i ovnen.
Radiserne skylles og renses.
Kom dem i en pose og kom et par skefulde olivenolie ned til dem.
Ryst dem rundt i posen, så olien fordeles.
Kom dem på en bageplade.
Bag dem i en 210 grader varm ovn i ca. 15 minutter – lidt mere, hvis de er store.
Imens radiserne er i ovnen laves dressingen.
Persillen snittes fint og blandes med de andre ingredienser.
Vend de varme radiser i dressingen og server med det samme.
Ih, tusind tusind tak for inspiration! Jeg vidste slet ikke radiser kunne “tåle” at blive varmet op. – men så kan jeg måske også få glæde af alle de radiser manden har plantet i haven! 🙂 Der er tuuusind frugter og grønt jeg ikke kan tåle – men de fleste ting kan jeg spise lidt af hvis de får en form for “behandling”, stegning eller kogning.
Det her skal helt sikkert prøves! 🙂 Tak igen 🙂
Jamen velbekomme da 🙂 Det er jo en fornøjelse at kunne inspirere.
Det er jo en oplagt måde at få brugt mange radiser på, og dejligt hvis du kan tåle dem, når de har været en tur i ovnen 🙂
Hilsen Len
Er det varmluft eller alm. ovenvarme.