En veninde kommer forbi i eftermiddag, og vi skal have lidt sødt til kaffen.
Chokolademarengs er super lækre og helt enkle. Æggehvider, sukker og smeltet mørk chokolade 🙂
Jeg kommer ikke syre (citronsaft eller eddike) i min marengs. Nogen gør det. Det stabiliserer æggehviderne. Smagsmæssigt bryder jeg mig ikke om det, og det kan fint lade sig gøre at lave marengs uden.
Man skal sørge for helt rene køkkenredskaber, når man laver marengs. Fedt vil gøre en marengsmasse tynd. Pas derfor også på, at der ikke kommer æggeblomme ned til æggehviderne.
Det er nemt at lave om på portionen. Man bruger 50 g. sukker til 1 æggehvide og 25 g. chokolade 🙂
Jeg kan bedst lide, når de er sprøde hele vejen igennem. Hvis man gerne vil have en lidt sej midte, skal de kun bages 1 time.
Ingredienser – 10 styk
2 æggehvider
100 g. sukker
50 g. mørk chokolade
Start med at sætte chokoladen til at smelte over vandbad. Den skal ikke være varm, når den kommer i marengsmassen.
Æggehviderne kommes i skål.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Kom et par skefulde sukker i og pisk godt.
Nu kommes resten af sukkeret i med en skefuld ad gangen, og der piskes godt mellem hver. Det er en proces, der tager omkring 15 minutter.
Massen bliver skinnende blank og står fint i toppe til slut.
Den smeltede chokolade vendes i. Kun lige løseligt, så der er swirls af chokolade i.
Sættes på bageplade med to spiseskeer.
Bages ved 110 grader (almindelig ovn) i 1½ time. Hvis man ønsker marengs med en sej midte, skal de bage i 1 time.
Mette skriver
Synes de ser så lækre ud og har dem nu i ovnen. Men din marengsmasse ser meget blød og lind ud, hvorimod min blev MEGET stiv. Hvad kan jeg have gjort forkert?
Spisestuen skriver
Hej Mette 🙂
Umiddelbart har jeg ikke noget godt bud på, hvad der kan være sket. Det er jo svært at vurdere, om den har været mere fast i det end min 😉 Jeg håber dine marengs blev gode.
Hilsen Lene