Jeg følger ikke så mange blogge, men Rav Food er en af dem, jeg følger. Den er super inspirerende, og så er der bare masser af lækre billeder, og det falder jeg altså også for 🙂 Kathe lavede for nogle dage siden sprøde broccolifritter, og de så spændende ud, så dem måtte jeg prøve at lave. Jeg har ikke lavet meget om på opskriften – kun en smule – lidt forskellige mængder, lidt ændring af krydderier. Opskriften er stort set som Kathe’s, og den finder du HER.
Jeg har serveret mine broccolifritter med chilimayo som en hyggelig snack her til middag. Resten gemmes og varmes i ovnen til vores aftensmad, som i øvrigt er spinat-kyllinge frikadeller. Grøn/brunligt mad bliver det til aften 🙂 Det bliver nok ikke så kønt, men det smager godt!
Broccolifritterne er sprøde, når de kommer ud af ovnen, og de smager vildt godt! Jeg er solgt 🙂 Broccoli kan skiftes ud med andre grøntsager – eks. blomkål (har jeg luret mig til hos Rav Food) og det er en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på.
Der er pofiber i fritterne. Pofiber består af tørrede kartoffelfibre og er glutenfrit. Det er et godt produkt og billigere end fiberHUSK. Du kan erstatte 1 spsk. fiberHUSK (den gule) med ½ dl. pofiber. Hvis du har den grønne HUSK i skuffen, skal du erstatte med 2 spsk. Jeg har købt pofiber hos lchfbutikken.dk, og det koster omkring 20 kroner for en pakke.
Ingredienser – 4 personer som tilbehør
400 g. broccoli – renset vægt (1 styk)
3 æg – delt i blommer og hvider
150 g. revet cheddar
1 dl. pofiber – kan erstattes af 2 spsk. fiberHUSK
½ tsk. salt
friskkværnet peber
½ tsk. hvidløgspulver
Broccoli koges 4-5 minutter i letsaltet vand. Stokken fra broccolien kan fint bruges også.
Den kogte og let afkølede broccoli vrides fri for væde i et viskestykke.
Broccoli, æggeblommer, ost, pofiber og krydderier kommes i foodprocessoren.
Køres sammen.
Æggehviderne piskes stive og broccoliblandingen vendes i.
Kom blandingen i en sprøjtepose med en lidt stor tyl.
Sættes på bageplade i stænger. Jeg har lavet god plads mellem mine, hvis de skulle flyde lidt. Det gør de så slet ikke, så man kan godt sætte dem tættere 😉
Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Kathe skriver
Hej Lene
Sikke nogle smukke billeder – og tak for dine søde ord.
Husk, at det er 1 sp af den gule fiberHUSK, som erstatter ½ dl Pofiber. Hvis du bruger den grønne HUSK, skal der bruges 2 sp.
Jeg har lavet denne lille omregningstabel (for det kan godt være lidt forvirrende):
http://ravfood.com/2014/09/18/omregningstabel-for-pofiber-mandelmel-kokosfibre-og-fiberhusk/
Bedste hilsner og tak for masser af gensidig inspiration
Kathe / Rav Food 🙂
Spisestuen skriver
Hej Kathe 🙂
Mange tak 🙂 Umiddelbart synes jeg, det var en udfordring med de grøn/brune fritter, men det endte med at blive helt fine fotos.
Tak for reminder. Du har selvfølgelig ret, og jeg har rettet og tilføjet lidt i mit indlæg.
Hilsen Lene
Sarah skriver
Hejsa! Har en ambition om at prøve at lave disse fritter en af de nærmeste dage, men eftersom jeg kun er mig selv, tænkte jeg på, om man kan fryse den færdiglavede masse? Eller om det kan holde sig lidt i køleskabet? Tak for masser af inspiration ☺
Spisestuen skriver
Tak for de søde ord 🙂
Jeg har ikke prøvet nogen af delene, men jeg ville fryse de færdige broccolifritter, og så varme dem i ovnen, når de er tøet fra frost 🙂
Hilsen Lene