1. søndag i advent og der er familiehygge i dag. Gløgg med alkohol laver jeg jo af gode grunde ikke. Sellebergs kirsebærgløgg drikker jeg med stor fornøjelse, men i år havde jeg lyst til at prøve at lave en alkoholfri gløgg selv. Jeg har en skøn hyldeblomstsaft i fryseren fra i sommer, og den har jeg brugt som base. Den har fået lime, appelsin og krydderier og er blevet noget så skøn. Hvis man køber en hyldeblomstsaft og laver gløggen af, fortyndes den måske knap så meget, og der skal nok også noget mere lime- eller citronsaft i.
Der kommes mandler og tørrede tranebær i bunden af glassene, og så hældes gløggen over.
I opskriften har jeg skåret citrusfrugter i skiver. Min gløgg har fået lidt bitterhed. Det ville være bedre kun at bruge det yderste af skallen og så presse frugterne – så det hvide ikke kommer med. Det er her bitterheden sidder, og det ved jeg jo godt, når jeg tænker mig om 😉
Ingredienser – ca. 1½ l. gløgg
3/4 l. hyldeblomstsaft – koncentreret
1 økologisk appelsin
1 økologisk lime
2 kanelstænger
3 stjerneanis
1 vaniljestang – jeg har fisket en tom polynesisk vaniljestang op af syltetøjsglasset med sukker
7 kardemommekapsler
15 hele nelliker
25 g. ingefær skåret i helt tynde skiver (og det er ikke hele stykket på billedet)
rørsukker bruges til at smage til med sammen med ekstra lime- eller citronsaft
3/4 l. vand
Grofthakkede cashewnødder og tørrede tranebær til servering. Så meget eller lidt, som man ønsker 😉
Kardemommekapslerne knuses lidt. Appelsin og lime skæres i skiver.
Kom hyldeblomstsaft i en gryde sammen med krydderier, appelsin og lime.
Varmes op og koger under låg i 5 minutter.
Køles ned og sættes på køl til næste dag (24 timer ca.)
Blandingen sies.
Varmes op og tilsættes vand.
Smages til med rørsukker og limesaft.
Serveres varm med tranebær og cashewnødder i bunden af glassene.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.