Jeg er absolut ikke kræsen, men jeg har få ting, jeg ikke bryder mig om. Melon med skinke er en af dem. Jeg synes, det bliver noget værre “sjap”. Jeg har så viklet parmaskinke om hvide asparges, og det er lækkert!
Jeg fandt de mest fantastiske friske og lækre hvide asparges i weekenden. De er nænsomt dampet, så de stadig har bid. Der er viklet parmaskinke omkring, og så er de toppet med “rød syre” og parmesanost og et lille dryp god olivenolie. Jeg har ikke så mange billeder af processen, for huset var fuld af folk, da jeg skulle anrette, og jeg havde en smule travlt. Hvis man ikke lige har “rød syre”, så giv dem et dryp citron, så de får lidt syrligt.
Under billederne er der fremgangsmåde til dampning af asparges, så de bevarer bid og god smag.
Jeg serverede dem som tilbehør til en grillmiddag, hvor vi grillede oksemørbrad, men de ville være oplagte og super lækre som forret.
Vikl 2 skiver parmaskinke omkring 2 asparges. Kom et par blade rød syre på, lidt parmesan og et dryp olivenolie.
Rød syre – den gror villigt og er lækker i salater:
Fremgangsmåde dampning af asparges
Aspargesene skrælles fra hoved mod bund, og de sidste par cm. af bunden skæres af.
Kom vand i en stor pande, så aspargesene lige kan dækkes. Kom en stor klat smør – omkring 25 gram – i sammen med en skive citron.
Læg forsigtigt aspargesene i.
De koger i ca. 4 minutter. De største kogte jeg i 4 minutter og de lidt mindre i 3½ minut.
Tag dem op og læg dem på et fad.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.