Vi skulle egentlig kun købe kartofler på gården, vi kørte forbi, men de havde rabarber, og det er altså svært for mig at lade være med at købe dem, og når middagen hedder frikadeller med stuvet blomkål og nye kartofler, passer det så fint med rabarbergrød til dessert 🙂
Jeg synes, der skulle pænt meget sukker i, men der var også nogle ret grønne i bundtet, men de var fine og friske, og smagen fejler ikke noget.
Ingredienser
500 g. rensede rabarber i små stykker
½ l. vand
1 polynesisk vanillestang eller to almindelige
125-150 g. sukker
ca. 2 spsk. kartoffelmel
Kog rabarberstykkerne i vand i ca. 20 min. under låg. Kom de tomme vanillestænger ved.
Mas vanillekornene sammen med lidt af sukkeret.
Si rabarberne og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanille. Kog kort igennem til sukkeret er opløst.
Tag gryden fra varmen og jævn med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Hæld lidt i ad gangen.
Hældes op i en skål og drysses med lidt sukker, og dækkes med film helt ned på grøden (så dannes der ikke “skind”).
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.