Den sidste basissuppe er en grøntsagssuppe. Her har man rig mulighed for at få brugt sine grøntsagsrester. Broccolistok, asparges-ender og hvad man ellers kan finde på. Man kan putte sine grøntsagsrester i fryseren, og så koge suppe, når der er samlet nok. Man skal bruge omkring 600 gram grøntsager pr. liter vand.
Brug grøntsagssuppen hvor du ellers ville bruge en færdig bouillon.
Hvis du mangler inspiration til en basissuppe med kød, så kig forbi “Hønsekødssuppe – en basissuppe” og “Oksekødssuppe – en basissuppe”.
Alle vægtangivelser er rengjort og renset vægt.
Ingredienser – ca. 3 liter suppe
3 l. vand
350 g. selleri – ½ stor
250 g. asparges-ender
200 g. broccolistok
2 stilke bladselleri
350 g. fennikel
175 g. løg – 1 stort
250 g. gulerødder
150 g. pastinakker
1 håndfuld persille
1 chili
15 peberkorn
1½ spsk. groft salt
Gør alle grøntsager omhyggeligt i stand. Skyl, skræl, pil og skær i store stykker. Bortset fra chilien. Den kommes hel i.
Kom vand, grøntsager og krydderier i en stor gryde.
Bring suppen i kog og lad den simre under låg i 5-6 timer.
Hæld suppen igennem et dørslag først og bagefter gennem en finmasket si.
Her er resterne i dørslaget. Ikke meget farve på grøntsagerne mere 🙂
Suppen skal nu køle ned. Sæt gerne skålen i koldt vand i vasken, og skift vand jævnligt. Det er vigtig, at suppen køler hurtigt ned.
Når suppen er kølet ned, hældes den i bægre/beholdere/flasker og sættes på køl.
Når suppen er køleskabskold, kan den sættes på frost.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.