En basissuppe, der er kogt på oksekød og grøntsager. Jeg havde noget oksekød på frost, der mest bestod er afskårne sener og andet “trælst”, der blev skåret fra en dag, jeg skulle bruge noget lækkert og helt reelt oksekød i tern. Der er ikke voldsomt meget fedt, men det er kød med god smag. Jeg mener, at det var bov eller klump. Du kan også bruge andet, eks. bryst eller spidsbryst. Brug også gerne knogler i din suppe.
Jeg bruner kødet, inden der kommes grøntsager og vand i gryden. Det giver en god smag, synes jeg, men det er ikke nødvendigt.
Brug opskriften som inspiration. Du kan undlade, bytte og erstatte både kød og grøntsager med andet, og du kan lege med forskellige krydderier. Dog synes jeg, at gulerødder, selleri og løg er et must at have med i suppen.
Her et billede af herligheden, mens der endnu er farve på grøntsagerne. De mister al farve – og smag – efter 5-6 timer på komfuret 🙂 og den færdige suppe er ikke så spændende at tage billeder af, når der ikke er fyld i 🙂
Ingredienser – ca. 2 liter suppe
1 kg. oksekød
2 l. vand
1 stor porre
1 stort løg
1 pastinak
2 gulerødder
1/4 stor fennikel
½ knoldselleri
1 håndfuld persille – kom ikke med på billedet
3 laurbærblade
15 peberkorn
1 spsk. groft salt
Gør alle grøntsager omhyggeligt i stand. Skyl, skræl, pil og skær i store stykker.
Kødet brunes ved god varme i en stor gryde.
Vand, grøntsager og krydderier kommes i gryden.
Suppen bringes i kog og småsimrer under låg 5-6 timer.
Hæld suppen igennem et dørslag først og en finmasket si bagefter.
Suppen skal nu køle ned. Sæt gerne skålen i koldt vand i vasken, og skift vand jævnligt. Det er vigtig, at suppen køler hurtigt ned.
Når suppen er kølet ned, hældes den i bægre/beholdere/flasker og sættes på køl.
Når suppen er køleskabskold, kan den sættes på frost.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.