Vores fredags-hyggelige dessert i dag 🙂
Inspiration har jeg fundet i en skøn dessert, som vi fik i sidste weekend på Odense Teater restaurant, hvor noget af min fødselsdag blev fejret. Her får man lækkert mad i skønne omgivelser. Det kommer der mere om, når jeg får lavet mit fødselsdagsindlæg færdigt 😉
Jeg har kommet appelsinskal, vanilje og kardemomme i min panna cotta. Den er fløjlsblød og lækker, og den har fået et lag appelsingelé og frisk appelsin og grape på toppen. Det er en skøn dessert! og så er den nem at gå til 🙂
Panna cotta kan laves i god tid – sagtens dagen i forvejen – så det er en skøn gæstedessert 🙂
Ingredienser – 6 personer
panna cotta
3 blade husblas
½ l. piskefløde
75 g. rørsukker
1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
3 hele kapsler kardemomme – erstat evt. med ½ tsk. tørret kardemomme
revet skal af ½ appelsin – ubehandlet eller øko
appelsingelé og pynt
2 blade husblas
2 dl. friskpresset appelsinsaft – 2 store appelsiner
2 tsk. rørsukker
2 appelsiner og 1 rød grape til pynt
Start med panna cotta:
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Flæk vaniljestangen og mas kornene fra hinanden med lidt af sukkeret.
Kardemommekapslerne knuses let.
Kom fløde, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, kardemomme og appelsinskal i en gryde.
Varm op til kogepunkt. Læg låg på og sluk for blusset.
Lad blandingen trække i 15 minutter.
Kom den udblødte husblas i.
Hæld blandingen gennem en sigte og fordel den i 6 små glas.
Dæk glassene til og sæt på køl.
Sætter sig på 4-5 timer. Kan fint laves dagen før, der kommes gelé på.
Så laves gelé:
Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter.
Varm den ene deciliter appelsinsaft og sukker op til knap kogepunkt. Smag på appelsinsaften. Den skal ikke være sød, men sukkeret fremhæver appelsinsmagen. Hvis det er sure appelsiner, skal der måske en smule mere i. Jeg har siet appelsinsaften.
Tag gryden fra varmen og rør husblas i.
Hæld i en skål og kom den sidste deciliter appelsinsaft i.
Lad blandingen køle ned til stuetemperatur og fordel i glassene med panna cotta.
Sætter sig på køl på 1-2 timer.
Pyntes med frisk appelsin og rød grape.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.