Jeg har taget udgangspunkt i min populære opskrift på “Hvidløgssnegle”. Blødt og lækkert brød pakket ind i smør, hvidløg og revet ost. Lavet som små snurrer, der er bagt i muffinsforme. Så bliver alt guffet, hvor det skal 🙂
Det er blevet skønne madbrød. I aften har vi fået dem som tilbehør til champignonsuppe. Det kan varmt anbefales 🙂
Blødt og lækkert brød med smør, hvidløg og ost er altid et hit her i familien 🙂
Ingredienser – 12 styk
dej
15 g. gær
2 dl. lunt vand
330 g. hvedemel
50 g. blødt smør
¾ tsk. salt
¾ tsk. honning
fyld
75 g. blødt smør
1 et-feds hvidløg – eller 3 almindelige fed
1 tsk. tørret timian
150 g. cheddar
50 g. parmesanost
desuden bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling
Kom alle ingredienser i skålen til røremaskinen og ælt dejen godt.
Dejen kommes i en skål. Dejen kan sagtens hæve i skålen til røremaskinen, men den skulle jeg bruge til noget andet 😉
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Mens dejen hæver, rives cheddarosten groft og parmesanosten rives fint. Bland de to slags ost i en skål.
Pres hvidløg og rør det sammen med det bløde smør.
Her har dejen hævet i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul den ud til ca. 50 x 30 cm.
Smør hvidløgssmørret på dejen.
Drys osteblandingen og timian på den ene halvdel af dejen.
Fold den anden halvdel af dejen over.
Skær stykket i 12 strimler.
Træk strimlerne lidt i længden.
Sno strimlen.
Rul strimlen sammen.
Læg snurrerne i muffinsforme.
Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter, og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem ved 220 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Køl dem ned på en rist.
hanne Johansen skriver
ser så lækkert ud 🙂 kan de evt laves som fuldkornsbrød ?
Spisestuen skriver
Hvis du erstatter en fjerdedel af hvedemelet med fuldkornsmel, kan du stadig få et blødt brød.
Hilsen Lene
Christine skriver
Ser godt ud kan de fryses?
Spisestuen skriver
Ja, det kan de 🙂
Hilsen Lene
trine skriver
Ser lækre ud, kan det passe med kun 15g gær?
Spisestuen skriver
Ja 🙂