Jeg laver champignonsuppe i min sauterpande 🙂 Her synes jeg, det er nemmest at svitse champignon, men brug gerne en gryde i stedet.
Det er en suppe med ret enkle ingredienser, og den tager ikke lang tid at lave. Jeg har forskellige supper på frost. Til den her har jeg brugt en oksekødssuppe. Du kan bruge lige den suppe, du vil, eller du kan bruge vand og bouillonterninger.
Jeg har brugt markchampignon, men du kan sagtens bruge de hvide champignon, eller en blanding af forskellige svampe.
Hvis du ønsker en helt glat suppe, er det bare at blende den til sidst. Jeg kan godt lide, at der er noget at tygge i, så jeg har ikke blendet den.
Med sprødstegt parmaskinke på toppen, og hvidløgssnurrer til, blev det til en super lækker aftensmad 🙂
Ingredienser – 3 personer
500 g. brune champignon
1 løg
1 et-feds hvidløg – eller 3 almindelige fed
2 spsk. hvedemel – ¼ dl. – kan undlades
½ l. suppe – eller vand + bouillonterning
1 tsk. tørret timian
2 dl. piskefløde
salt og friskkværnet peber
lidt citronsaft
desuden bruges 6 skiver parmaskinke til topping
Champignon renses og skæres i skiver.
Løg og hvidløg hakkes fint.
Varm panden op med en god klat smør på, og kom champignon i.
Steg champignonskiverne ved god varme i nogle minutter, til de er gyldne.
Tag champignonskiverne op af panden, når de er brunede, og kom løg og hvidløg i panden – sammen med lidt mere smør 🙂
Steg løgene bløde.
Drys mel over, og rør godt rundt.
Kom suppe/bouillon i og rør det rundt. Hvis du kommer frossen suppe i, skal der lige ½ dl. vand i sammen med, så løg/melblandingen ikke brænder på.
Kom champignon og timian i, og lad suppen småkoge under låg i 10-15 minutter.
Mens suppen koger, steges parmaskinken i lidt smør på panden i ca. 1 minut på hver side.
Læg skiverne på køkkenrulle.
Kom fløde i, og kog suppen igennem.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Server suppen, med stykker af parmaskinke på toppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.