Man bliver populær her i huset, når man serverer æbleflæsk til frokost 🙂
Jeg har lavet det af skønne danske Discovery æbler. Når jeg laver det til jul, bruger jeg Belle de Boskoop æbler.
Jeg synes, der skal løg i æbleflæsk. Chefen mente ikke, at jeg plejede at komme det i, så jeg startede ud kun med æbler og bacon på bordet – og på ingrediensbilledet 😉 – men undervejs ombestemte jeg mig. Der skal altså løg i min æbleflæsk! 🙂
Med hensyn til hvor mange personer opskriften rækker til, er det op til dig, hvor lidt eller meget der kommes på brødet 😉 Hos os er der til 3 stykker rugbrød (pænt store skiver) gavmildt toppet med æbleflæsk.
Server æbleflæsken varm eller lun på godt rugbrød.
Ingredienser
5-6 mindre æbler – ca. 400 g. renset vægt
1 pk. bacon
1 lille løg
peber
1-2 tsk. sukker
Bacon skæres i små stykker.
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem i både. Gerne nogen der er tynde, og nogen der er tykke.
Løget skæres i tynde skiver.
Kom lidt smør på panden og varm det op.
Kom bacon på.
Steg det ved god varme, til det er gyldent og sprødt.
Tag bacon af panden.
Kom løg på panden, og steg det et par minutter.
Kom æblebådene på panden sammen med 2 spsk. vand.
Rør forsigtigt rundt i æblebådene, og steg/damp dem ved ikke for høj varme i 5-10 minutter, til de er møre. Krydr med peber og sukker undervejs, inden æblestykkerne bliver bløde.
Nogen af æblestykkerne må gerne koge lidt ud, andre skal helst være i større stykker.
Kom baconstykkerne tilbage i panden og vend dem forsigtigt i æblestykkerne.
Klar til servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.