Måske en simpel ting at lave en opskrift på, men hvis du aldrig har prøvet at koge friske majskolber, så skulle du få fat i nogen og prøve. De er i sæson nu, og de smager så godt! Friske, sprøde og søde. Det er en helt anden oplevelse end majs fra dåse eller frost.
Jeg kan bedst lide majskolber med koldt smør og salt – og ikke andet! Jeg havde været lidt omkring forskellige krydderier, ost mm. at putte på, men det synes jeg altså er synd, for smagen er så fin og ren 🙂
Som tilbehør beregner man 1 majskolbe pr. person.
Vi var så to til at spise i dag 😉
Pil blade og “hår” af majskolberne.
Du kan koge majskolberne hele (kogetiden er den samme), eller du kan skære dem i mindre stykker. Jeg halverer dem.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kom majskolberne i, når vandet koger.
Når vandet koger igen, skal majskolberne koge i 8 minutter.
Tag majskolberne op af vandet.
Server majskolberne varme med koldt smør og salt.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.