Jeg har hakket kyllingebryst til frikadellerne her i dag. Man kan købe hakket kylling, men jeg er altså ret vild med at hakke det selv 🙂
I dag har jeg stegt frikadellerne i ovnen. Normalt vil jeg helst stege dem på panden, men jeg er ikke sikker på, at de kan være på én pande, så for at gøre det nemt for mig selv, har jeg stegt dem i ovnen. Huset – og jeg – kommer også lige til at lugte knap så meget af frikadeller, når de steges i ovnen 😉
Vi har fået spidskålssalat til frikadellerne.
Frikadellerne er også gode kolde, og kunne være en idé til madpakken sammen med grøntsager. Eller de kan bruges i en sandwich.
Ingredienser – 12 styk
600 g. kylling
1 løg
2 fed hvidløg
2 jalapenos
1 rød peberfrugt
1 æg
2 spsk. hvedemel
½-1 dl. mælk
salt og friskkværnet peber
Kyllingen har været igennem kødhakkeren. Løget er også kørt igennem. Hvis du ikke selv hakker kødet, hakker du bare løget fint med en kniv.
Jalapeno, hvidløg og peberfrugt hakkes fint.
Rør kylling, løg, æg, hvedemel, mælk og salt og peber til en fars. Rør jalapeno, hvidløg og peberfrugt i.
Læg farsen på en bageplade (eller steg frikadellerne på panden i 7-8 minutter på hver side i halv smør og halv olivenolie).
Sæt frikadellerne i en 220 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.