Jeg er blevet fuldstændig pjattet med Manitoba hvedemel. Økologisk og stenkværnet mel, der smager fantastisk, og det har det højeste glutenindhold (Find proteinindholdet på posen: 16 gram/100 gram mel), jeg har prøvet at bage med. Det giver en dej, der kan holde på rigtig meget vand, så du får et saftigt brød med den skønneste krumme, og det holder sig saftigt og lækkert i flere dage 🙂
Jeg fylder lageret op, når melet med mellemrum er at finde på spotvarehylden i Netto. Både den fintsigtede variant (brugt her i opskriften) og den grove.
Dejen til brødet æltes om aftenen, hældes i formen og hæver på køl i 12 timer. Så nemt at bage et lækkert brød 🙂
Det skønneste brød til en sandwich – eller med ost, syltetøj eller pålæg 🙂
Her kan du fornemme den skønne krumme.
Brødet har jeg brugt i den her sandwich med karsecreme, avocado og parmaskinke 🙂
Ingredienser – 1 stort brød
¼ pakke gær (12½ gram)
3 dl. vand
1 dl. mørkt øl (kan erstattes med vand)
1 dl. yoghurt naturel
550 g. fintsigtet Manitoba hvedemel
1½ tsk. salt
1 tsk. honning
Kom alle ingredienser til dejen i skålen til røremaskinen. Brug spaden.
Kør på medium hastighed i 5 minutter, til dejen begynder at “klaske” mod siderne og samler sig om spaden.
Skift til dejkrogen, og ælt dejen i 10 minutter mere ved lav hastighed.
Du har nu en blank og super elastisk dej.
Hæld dejen i en 3 liters brødform. Bred den ud med bagsiden af en ske dyppet i vand.
Dæk formen og sæt den i køleskabet i 12 timer.
Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet, mens ovnen varmer op til 220 grader almindelig ovn.
Brødet bages nederst i ovnen i 35 minutter.
Tag brødet ud af formen og sæt det i ovnen i 5 minutter mere, så bliver det sprødt hele vejen rundt.
Køl brødet af på en rist.
Hej, ser skønt ud. Kan opskriften bruges med halv fuldkornshvedemel og hvedemel?
Hilsen Susanne
Ja, hvis det er Manitoba hvedemel begge dele, ellers nej.
Almindeligt hvedemel kan ikke binde nok vand, så du vil få en alt for tynd dej.
Jeg har en opskrift på et sandwichbrød, med almindeligt hvidt hvedemel og fuldkornshvedemel her:
http://spisestuen.dk/2015/03/sandwichbroed/
Hilsen Lene