Jeg skulle hitte på noget “knas” til mocha isen. Det blev de her nøddemarengs med ristede hasselnødder. Helt perfekte til is – eller bare til en kop kaffe 😉 Der er kun én ting galt med dem. Det er ikke til at stoppe, når man først kommer i gang 🙂
Jeg har lavet mine nøddemarengs lidt store, men de kan jo laves i den størrelse, du har lyst til.
Jeg køber dampede Piemonte hasselnødder hos Nøddebazaren. Hvis du ikke har dem i skabet, kan du tage almindelige hasselnødder og riste i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 5-10 minutter og nulre skindet af dem i et viskestykke bagefter.
Her på mocha is med flødeskum 🙂
Ingredienser – 16 styk
3 æggehvider
150 g. rørsukker
100 g. dampede Piemonte hasselnødder
Pisk æggehviderne næsten stive.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk til massen er skinnende og blank.
Nødderne hakkes groft.
Vend nødderne i marengsmassen.
Sæt massen på bageplade. Jeg har brugt en lille iskugle-ske, der rummer ca. ½ dl., men du kan også bruge 2 spiseskeer.
Jeg har bagt mine marengs med varmluft i dag. De to plader sættes i en 90 grader varm ovn med varmluft, og bages i ca. 1½ time.
De køler ned på en rist.
Opbevares i kagedåse.
Henrik Wolfhagen skriver
Jeg har haft store problemer med nøddemarengs. Den falder sammen, når jeg vender nødderne i. Jeg har også prøvet at piske dem i – samme resultat. Er det nøddeskindet, der giver problemet? Eller har I et andet bud?
Spisestuen skriver
Det er dog ærgerligt. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der kan være sket. Jeg tror ikke, det er nøddeskindet.
Jeg har lavet dem flere gange, og vender bare hurtigt nødderne i med en dejskraber, og så bliver det fint.
Hilsen Lene