For noget tid siden købte vi nogle isdesserter ved Hjem-Is bilen i skønne glas. Det er de glas, jeg har brugt til denne isdessert.
Jeg er tosset med chokolade og kaffe sammen, og med karamelsovs og pekannødder over, bliver det altså ikke meget bedre 😉
Isen er både hurtig og nem at bikse sammen, og det samme er karamelsovsen 🙂
Her er isdesserterne, inden de kom på frost.
Her toppet med karamelsovs og pekannødder ved servering. Sæt endelig skålene med karamelsovs og grofthakkede pekannødder på bordet, så dine gæster kan fylde efter 🙂
Ingredienser 4-5 portioner
isen
1 dåse kondenseret mælk
½ l. fløde
2 spsk. kakao
1 spsk. instant kaffepulver opløst i 1 spsk. kogende vand
karamelsovs
50 g. lys sirup – mørk kan også bruges
50 g. brun farin
1 dl. fløde
25 + 25 g. smør
Til isen deles dåsen med kondenseret mælk i to skåle.
I den ene skål piskes der kakao i.
I den anden skål røres kaffen i.
Fløden piskes til blødt skum. Kom det halve af flødeskummet i skålen med kakao/kondenseret mælk og vend det godt sammen. Den anden halvdel kommes i skålen med kaffe/kondenseret mælk og vendes godt sammen.
Kom hver slags is i en sprøjtepose. og kom det lagvis i dessertglassene. Jeg har lagt kaffeis nederst i glassene.
Sæt glassene på frost i minimum 4 timer. Der fulgte små plastiklåg med til glassene, som jeg kom på. Ellers kommer du bare husholdningsfilm over dine dessertglas.
Tag isdesserterne ud af fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.
Til karamelsovsen kommes sirup, brun farin, fløde og 25 g. smør i en lille gryde.
Kog det under jævnlig omrøring i 5 minutter uden låg.
Tag gryden fra varmen og rør de sidste 25 gram smør i.
Server karamelsovsen lun eller ved stuetemperatur.
Letten skriver
Det ser rigtig lækkert ud, og skal snart afprøves. Har du forslag til noget alternativt til børn eller hvis man ikke kan lide kaffe?
Spisestuen skriver
Så kunne man bare lave det som vaniljeis. Undlad kaffen og kom korn af 1 vaniljestang i i stedet for 🙂
Letten skriver
Ja, det var måske en mulighed. Tak
Jeanette skriver
Hej må man høre hvad kakao fu bruger. Det ser så lækkert ud. Jeg må prøve dem.
Spisestuen skriver
Jeg køber kakao fra Valrhona (specialbutik eller på nettet). Du kan sagtens bruge en almindelig kakao købt i supermarkedet. Det skal bare være en 100% kakao – der skal altså ikke være sukker i.
Hilsen Lene
Jeanette skriver
Tak for svar. Glæder mig til og prøve
Tonny skriver
Prøv med kokosmælk, det gør den bestemt ikke værre 🙂