En skøn sød og blød dessert, og så er den både nem og hurtig at lave 🙂
Jeg måtte kun have hjælp til at få presset en citron, ellers har jeg klaret mig selv i køkkenet i dag 🙂 – Opvasken må chefen dog tage sig af, men hvad gør man ikke for en lækker dessert? 😉
Ingredienser – 4 personer
vaniljebudding
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt hvidt sukker
3 spsk. maizena (21 gram)
3 æggeblommer
5 dl. sødmælk
korn af 1 vaniljestang (gem den tomme stang til jordbærsovsen)
jordbærsovs
250 g. jordbær (jeg har brugt frosne)
100 g. rørsukker
saft af ½ citron
den tomme vaniljestang
Til buddingen kommes rørsukker, vaniljekorn, maizena og 1 dl. sødmælk i en skål og piskes sammen.
Æggeblommerne piskes i.
De resterende 4 dl. sødmælk bringes i kog i en gryde.
Hæld den kogende mælk i ægge/sukkerblandingen under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op under piskning.
Lad blandingen koge igennem under piskning i nogle få sekunder.
Hæld buddingen gennem en sigte.
Fordeles i 4 portionsglas. Du kan også komme det hele i en skål.
Læg film helt ned på buddingen, og køl den ned til køleskabskold inden servering.
Jordbærsovs
Kom jordbær, sukker og den tomme vaniljestang i en gryde.
Bringes i kog, og koger uden låg i 8-10 minutter.
Blend sovsen – gerne med en stavblender – og rør citronsaften i.
Server sovsen lun eller kold til buddingen.
Marlene skriver
Hejsa.
Hvor er det dejligt at du er i bedring ☺, og finder energi og lyst til at dele dine lækre opskrifter med os. Det gør en god dag