Jeg har haft teen pigen med til at hjælpe mig i køkkenet i weekenden, og vi har lavet den skønneste brownie. Vi fik et lunt stykke med vaniljeis og jordbær, og det kan absolut anbefales. Ellers kommes kagen på køl, og så sætter den sig og bliver sej og karamel-agtig. Hvad man foretrækker er en smagssag. Begge dele går rent ind her i familien 🙂
Der er 1 teske espresso kaffe pulver i kagen. Det kan ikke smages, men fremhæver smagen af chokolade.
Billederne her er taget af kagen, efter den har været på køl.
Jeg har ikke taget billeder af fremgangsmåden, men kagen er super nem at røre sammen, så det går nok 🙂
Ingredienser – 16 stykker
200 g. mørk chokolade 70%
100 g. smør
3 æg
250 g. sukker
75 g. hvedemel
1 tsk. espresso kaffe pulver
2 tsk. vaniljesukker
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.
Sukker og æg piskes sammen. Det skal ikke piskes luftigt, kun røres sammen.
Rør chokoladeblandingen i.
Bland mel med espresso pulver og vaniljesukker og rør det i dejen.
Kom dejen i en 20 x 20 cm. form foret med bagepapir.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 35 minutter.
Kagen kan serveres lun eller kold.
Hvor er det dog rart at “høre” fra dig igen! 🙂
Jeg håber, du – trods omstændighederne – er ved at finde lidt energi og appetit frem igen. Det tyder ovenstående opskrift jo lidt på 🙂
dejligt du er tilbage,har savnet din side med altid gode opskrifter.
Pia
Dejligt at du er på banen igen, Lene. Du er min “ynglingsopskriftmager” 🙂 Der har heldigvis været nok at tage af fra “Spisestuen”, så vi har ikke manglet noget 🙂 God vind, pas på dig selv. Vi behøver ikke opskrifter hver dag 😉
Dejligt at høre fra dig, dine opskrifter er til stor inspiration.
Kæreste Lene
Hvor er det dejligt at høre fra dig, og så læse at du har været i køkkenet igen Dejlig kage du har bagt
Knus Hanne
Kære Lene.
Det var noget af en overraskelse at se at der var nyt fra dig så kort efter dit nyhedsbrev. Skønt atter at få nye opskrifter fra dig. Det er jo også tegn på, at du har mod på og kræfter til atter i det små at videresende os fans af din blog nogle inspirerende opskrifter.
Din Brownie ser rigtig lækker og fugtig ud. Det skal en brownie efter min mening være. Så den skal snart prøves af. Der er kun een ting, jeg vil tilføje, og det er hakkede valnødder, som skal i følge min amerikanske opskrift, fra da jeg boede der for mere end 50 år siden. Det giver også lidt gnav til kagen, synes jeg.
Nu må du ikke køre for hårdt frem. Vi behøver ikke en opskrift hver dag. Du skal huske at skåne dig selv, og administrere din genfundne energi, lige meget hvor lille, den så end er. Du viser i hvert tilfælde, at du har mod på at komme så småt i gang igen. Det er bare dejligt!
M.V.H. og knus,
Helle Hollesen