Teen pigen har fået kage med på gymnasiet i dag 🙂 Der skulle være til ca. 50, og det tror jeg der er 😉
Jeg har længe haft lyst til at lave sådan en kage her, men der har ikke rigtig været en anledning. Idéen har jeg fået, når jeg har set billeder af kagemænd og -koner med sukkerglasur og lidt vingummibamser på. Den måtte kunne opgraderes 😉 Så her er kagerne smurt med chokolade ganache, og så er der en gavmild mængde forskelligt chokolade-slik på 🙂
Til kagen har jeg brugt opskriften på Den ultimative chokoladekage. Det er stadig den bedste opskrift på chokoladekage i min verden. Jeg har ganget opskriften med 1½ til den store bradepande, der måler ca. 36 x 38 cm. Til den anden form på 25 x 35 passer opskriften 🙂 Jeg må lige tilføje, at det kun er opskriften på selve kagen, du skal bruge i linket. Toppingen kommer her:
Jeg har lavet ganache af 600 gram mælkechokolade og 2½ dl. piskefløde. Det er lavet i mikroovnen.
Chokoladen hakkes i grove stykker.
Fløden hældes over, og så sættes skålen i mikroovnen og får 1 minut ad gangen.
Mit fik 3 x 1 minut på 900 Watt. Der røres godt efter hvert minut.
Der lægges husholdningsfilm på ganachen, helt ned på massen, og den køler ned på køkkenbordet i 3-4 timer.
Smøres på de kolde kager.
Og så er det bare med at gå amok i det, du synes, der skal på kagen 🙂
Jeg kom ganache på i aftes, og til morgen havde den sat sig lidt for meget til, at slikket kunne sidde fast, så overfladen på kagerne fik en hurtig tur med føntørreren. Kun lige et øjeblik 😉
Her er et mobilbillede af den chokolade, der kom på toppen – og jeg har brugt det hele 😉
3 x 200 gram mælkechokolade til ganache.
2 poser Maltesers
2 poser M&M’s
3 pakker Toffifee
4 pk. Daim (2 i hver)
2 pk. Twix (3 x 2)
2 pk. Snickers (4 styk i hver)
Stiller du kagen i køleskabet når du har lagt ganachen på?
Nej, den står bare ved stuetemperatur 🙂