Kokosmælk kan købes på dåse, og det er jo rigtig nemt, men tilsætningsstoffer og fremstillingsmetode kan måske være lidt skummelt på den fabriksfremstillede kokosmælk. Jeg synes også, at de kan have en spøjs bismag. Derfor har jeg prøvet at lave kokosmælk selv. Det er så nemt! Man skal kun bruge kokosmel og vand. Jeg har brugt en god øko kokos fra Svansø, og resultatet er forrygende. Ren og lækker smag af kokos 🙂
Jeg har kommet min kokosmælk på skoldede flasker, og jeg opbevarer den på køl. Kokosmælken har ret kort holdbarhed, og skal bruges i løbet af et par dage. Man kan også vælge at fryse den ned i mindre portioner.
Det kræver en god blender at lave kokosmælk. Stavblender, foodprocessor og minihakker er ikke kraftige nok.
Kokospulpen kasseres eller bruges i brød eller boller. Du kan også brede den ud på en bageplade og tørre den i ovnen ved 150 grader i et par timer. Den kan så eks. bruges i müsli.
Ingredienser – ca. 4½ dl. færdig kokosmælk
100 g. kokosmel
½ l. vand
Kokosmel og vand kommes i en gryde og varmes op.
Småkoger under låg i 4-5 minutter.
Tages fra varmen og hældes i blenderglasset. Husk endelig, at dampen skal kunne slippe ud, når du blender varme ting, så enten skal du undlade at komme “tutten” i blenderlåget, eller blot lægge et viskestykke over blenderglasset. Jeg valgte den sidste løsning.
Nu skal der blendes i ca. 5 minutter. Jeg har kørt min kokosmælk på styrke 3 af 4 i ca. 4 minutter og ca. 1 minut ved max hastighed.
Massen hældes i en sigte med et tyndt klæde til afdrypning. Brug gerne bagsiden af en ske til at hjælpe processen på vej.
Når massen er dryppet godt af, tager du klædet i hånden, og presser den sidste væde ud af kokossen. Ikke meget der bliver tilovers.
Hældes på skoldede flasker, eller i tætsluttende beholdere.
Opbevares på køl i op til 2 dage eller kommes i fryseren.
Rikke Hansen skriver
Kan man bruge massen til noget eller er den bare til skraldespanden
Spisestuen skriver
Det har jeg skrevet om øverst i indlægget 😉
Line skriver
Aijj hvor smart
Spisestuen skriver
Det er det nemlig 🙂