Jeg har skønne gulerodsbrud på bloggen, men gulerodsbollerne var her ikke. Det er de så nu 😉 Skønne, bløde og svampede er de – og så smager de fantastisk 🙂
De er perfekte til madpakken med ost eller pålæg, til morgenmad eller som et skønt mellemmåltid 🙂
Jeg har lavet 11 boller ud af portionen. Det er måske et pudsigt antal, men jeg synes den størrelse boller er helt perfekte. Du kan jo lave bollerne i den størrelse, som du gerne vil have 🙂
Ingredienser – 11 styk
25 g. gær
1 dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
250 g. gulerod – revet vægt
2 æg
1 tsk. salt
1 dl. solsikkekerner
200 g. fuldkorns ølandshvedemel – kan erstattes af andet fuldkornsmel
250 g. hvedemel
desuden bruges 1 æg til pensling + lidt solsikkekerner til drys
Riv gulerødderne fint.
Kom alle ingredienser i røreskålen.
Ælt dejen godt og længe – gerne 10 minutter – til en blød og klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 1½ time.
Hæld dejen ud på et bord drysset godt med mel.
Del dejen i 11 stykker.
Formes til boller, der lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med lidt solsikkekerner.
Bages i en 225 grader varm ovn i ca. 12 minutter.
Køles af på en rist.
Bollerne egner sig fint til at komme på frost. Så pakkes de i fryseposer, når de er kølet ned, og kommes i fryseren med det samme.
Inge Villum skriver
Hvor ser de lækre ud, kan dejen langtidshæves i stedet ?
Altså natten over i køleskabet ?
Spisestuen skriver
Det kan du sagtens 🙂
Vivi Nielsen skriver
Skal der så ikke mindre gær i?
Spisestuen skriver
Jeg ville ikke komme mindre gær i. Du sætter dem først på køl, når du har formet bollerne, så de efterhæver på køl i stedet for på bordet. Tag pladen ud af køleskabet, mens ovnen varmer op. De skal måske have et par minutter mere i ovnen, når de er koldhævede 🙂
Vivi Nielsen skriver
Super, det er nemt. Tak for svar 🙂
Mette skriver
Uhmmm de var bare gode de boller. Det er ikke sidste gang ,at jeg bager dem.