Aubergine er en lidt overset grøntsag i mit køkken, men det prøver jeg med mellemrum at lave om på, for det er faktisk en rigtig skøn grøntsag 🙂
Jeg havde ikke planlagt flere opskrifter til bloggen i dag, men den her bliver I nødt til at have, for det var min frokost i dag, og det smager altså bare godt! 🙂 Panerede og stegte skiver aubergine, der er lagt på tomater, og som har fået en gavmild mængde revet mozzarella og parmesan på toppen. Er der meget, der er smukkere end smeltet og gylden ost? 😀
Det var egentlig ikke den her ret, jeg havde i hovedet til at starte med, men den udviklede sig undervejs – elsker, når det sker 🙂
Som sagt var det min frokost i dag, men ellers en skøn ret til aften med salat til. Jeg skal have afprøvet de stegte skiver aubergine i en sandwich en dag. Det kunne være ret godt 🙂
Hvis man ikke gratinerer skiverne i ovnen, har man sådan et fad her, og jeg tænker, at de stegte skiver kunne være skønne i en sandwich.
Ingredienser
1 aubergine
1 æg
groft ølands hvedemel – kan erstattes af andet fuldkornsmel eller rasp
1 dåse hakkede flåede tomater – ikke med på billedet
150 g. revet mozzarella – ikke med på billedet
fintrevet parmesan – så lidt eller meget, du har lyst til
Auberginen skæres i skiver på ca. 1 cm.’s tykkelse.
Vend skiverne først i æg og bagefter i mel.
Steg skiverne i halv smør og halv olivenolie ved medium varme i 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld de flåede tomater i et fad.
Læg de stegte aubergine-skiver over.
Drys med mozzarella og parmesan.
Sættes i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Rikke Hansen skriver
Ser rigtig lækkert ud..