Artiskokcreme kan købes færdig, men den er rigtig nem at lave selv.
Min creme her er en basiscreme. Den har fået lidt hvidløg og citronsaft, men udover det, kunne man komme forskellige friske krydderurter i. Revet ost er også en mulighed at komme i, eller man kan røre lidt creme fraiche eller andet surmælksprodukt i, og bruge cremen som en dip.
Jeg synes, den er skøn sådan her. Helt enkel og lækker 🙂 Den smager dejligt som spread i en sandwich, som dyp til grissini eller som tilbehør til grøntsager – enten rå eller stegte.
Ingredienser
1 glas grillede artiskokker – drænet vægt ca. 150 gram
½ fed hvidløg – ikke det halve af 1-feds hvidløget her, men et lille stykke der svarer til ½ almindeligt fed 😉
salt og friskkværnet peber
1-2 spsk. citronsaft
1-2 spsk. olivenolie
Hæld olien fra artiskokkerne, og kom dem i et højt glas sammen med hvidløg, citronsaft, salt og peber og 1 spsk. olivenolie.
Giv det en tur med stavblenderen, og juster konsistensen med olivenolie.
Smag til med salt og citronsaft.
Opbevares på køl.
Jeg har ikke testet holdbarhed, men regner med, at det fint kan holde i 3-4 dage.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.