Sprøde og lækre brødstænger omviklet med parmaskinke, så er man en smule i himlen 🙂
Jeg bliver altid nostalgisk og rørt, når der er grissini med parmaskinke på bordet, for det vil altid minde mig om den dag, jeg kom hjem fra sygehuset med min 4 dage gamle (ældste) datter. Chefen havde været i en italiensk delikatesse i Odense og indkøbt grissini og parmaskinke – i rigelige mængder 🙂 Mad med minder er der bare noget helt særligt over.
Tilbage til brødstængerne, som jeg lavede i lørdags. Der var ikke tid til blogindlæg, for jeg lavede jo Lukas’ kage, men jeg fik taget billeder af processen 🙂 Vi fik dem med parmaskinke til – selvfølgelig – og en skøn cheddarost, oliven og lidt mandler. Hyggeligt mad, der kom til at gøre det ud for en lidt sen aftensmad, da jeg var færdig i køkkenet.
Jeg har lavet mine brødstænger ret tynde. De er på tykkelse med en blyant. Sådan kan jeg bedst lide dem. Du kan lave dem tykkere, kortere eller længere. Det er helt op til dig. Brug dem evt. til at dyppe i hummus, oliventapenade eller andet dyp.
Du kan drysse dem med salt, rosmarin, revet parmesan eller andet, inden de kommer i ovnen, men jeg kan nu bedst lide dem helt uden noget.
De smager skønt helt nybagte og lune. Vi spiste dem nogle timer efter, de var bagt. De havde bare ligget på risten uden at være pakket ind, og de var fint sprøde.
Ingredienser – 30-40 styk
12½ g. gær
1½ dl. vand
250 g. hvedemel
½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
desuden bruges olivenolie til pensling – kan erstattes af smeltet smør
Kom ingredienserne til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt sammen.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul dejen ud i en størrelse på ca. 35 x 25 cm. – ca. ½ cm.’s tykkelse.
Skær strimler på ca. 1 cm.’s bredde. Stræk hver strimmel lidt og skær den over i 2.
Læg strimlerne på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med olivenolie.
Bages i en 225 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 12 minutter. De skal være sprøde.
Køl brødstængerne af på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.